Fear the Wolves dnes nakonec nevyjde. Odsouvá se o několik týdnů
zdroj: tisková zpráva

Fear the Wolves dnes nakonec nevyjde. Odsouvá se o několik týdnů

18. 7. 2018 10:48 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Dnes měli všichni obrnění zájemci dostat příležitost k zakoupení vstupu do rozpracované verze stalkerovské battle royale Fear the Wolves. Jenže před týdnem spuštěná uzavřená beta ukázala, že toto rozhodnutí bylo předčasné. Studio Vostok Games na základě ohlasů dobrovolných testerů odkládá spuštění early access verze o „několik týdnů“. Lepší rozhodnutí udělat nemohli.

Já si uzavřenou betu vyzkoušel a upřímně, moc dlouho se mi v radiací prolezlém světě nechtělo setrvávat. Poté, co jsem si vyseděl tichých 5 až 10 minut při čekání na nalezení dostatečného počtu hráčů, který se postupně snižoval z 80 na 60 a mapa pak stejně hostila spíš padesátku nedočkavých vrahů (tedy polovinu slibovaného množství), jsem spatřil něco opravdu nepěkného.

Fear the Wolves se prezentuje vizuálem, za který by se styděla první verze PUBG, a to samé platí o technické stránce. Bugy a glitche na vás křičí ze všech stran, interiéry problikávají během vaší návštěvy, nemožnost se krčit je pozoruhodná a na titulní vlky jsem vůbec nenarazil. Když jsem tohle viděl, klepal jsem si na čelo při představě, že za takový produkt bude někdo brzy vybírat peníze.

zdroj: Archiv

Ale tvůrci zjevně mají soudnost. Svůj ambiciózní projekt ještě trochu poladí v zákulisí a vydají někdy během léta. Co se herních mechanismů týče, tak vás v rámci žánru battle royale nic moc nepřekvapí. Snesete se na mapu, okamžitě vylootujete okolní stavby, zbraně osadíte doplňky a jde se zabíjet.

Můžete využívat vozidla, musíte si dávat pozor na náhodně vyskakující zóny radiace (klasický zmenšující se kruh se nekoná), potřebujete sehnat plynovou masku, v ideálním případě oželet batoh rozšiřující inventář a radši sáhnout po bombách s kyslíkem. Do toho vám diváci každých několik minut změní počasí – ve vedru klesá účinnost jídla na regeneraci zdraví, za deště se hůř ovládají vozidla a za bouře nemůžete sprintovat.

Fear the Wolves rozhodně není nezajímavá hra, ale má před sebou ještě opravdu velký kus cesty. My si ji ukážeme v GamesPlayi, ale dokud skutečně nevyjde a nenahrnou se do ní tisíce hráčů, tak by se nám ani nemuselo podařit připojit. Hra má potenciál, ale bez opravdu velké péče a vytrvalosti tvůrců by mohlo jít jen o další Radical Heights...

Nejnovější články