Firewatch slibuje netradiční adventuru od veteránů žánru
zdroj: tisková zpráva

Firewatch slibuje netradiční adventuru od veteránů žánru

14. 3. 2014 11:11 | Novinky | autor: Adam Homola |

Studio Campo Santo asi neznáte. Vězte ale, že jde o tlupu zkušených veteránů, kteří právě oznámili svou prvotinu jménem Firewatch. V Campo Santo najdete herní tvůrce, kteří se podíleli na The Walking Dead od Telltale, na Mark of the Ninja, někteří z nich pracovali v Double Fine a navrch mají v rukávu ještě známého grafického designéra Olly Mosse. Jestli jeho díla neznáte, tak šup na jeho stránky a kochejte se. Krása.

Koncept Firewatch slibuje originální explorativní nezávislou adventuru. Hra se bude točit kolem blíže neurčeného tajemství v divočině ve Wyomingu. Vy se ujmete role hlavního hrdiny Henryho, jehož jediným pojítkem s okolním světem bude hlas ve vysílačce. Ten patří ženě jménem Delilah, která vám bude prostřednictvím vysílačky nabízet rady, konverzaci a prostě dodá hře potřebnou sociální interakci.

Wyomingské divočině hrozí požár a vy jste hlídka, která musí v obzvláště suchém a horkém létě ze své strážní věže na vrcholku kopce sledovat jakékoliv náznaky kouře. Až tey na ten jeden den, kdy se stane "něco" podivného, vy z věže slezete a rázem se familierní prostředí, vaše věž bezpečí, změní na nezmapovanou půdu, od které nevíte, co čekat. Měli byste být postaveni před otázky a rozhodnutí, která mohou vybudovat, nebo naopak zničit ten jediný vztah, který máte. Henry totiž do divočiny utekl ze svého “normálního” života, který nebyl moc povedený. Jakou temnou minulost Henry má, jak se do příběhu promítně Delilah a co pak v divočině objevíme, to se dozvíme až v příštím roce.

Firewatch totiž letošek nestihne, ale v roce 2015 se podívá na PC, Mac a Linux a pravděpodobně i na některé konzole, což ale vývojáři zatím nemohou ještě definitivně potvrdit. Zatím z toho minima informací vypadá Firewatch docela lákavě, ale do vydání je ještě možná ještě víc jak rok...

Nejnovější články