Focus představili battle royale od tvůrců Stalkera a The Surge 2
zdroj: tisková zpráva

Focus představili battle royale od tvůrců Stalkera a The Surge 2

7. 2. 2018 16:35 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Od dnešního dne do zítra probíhá v Paříži vtipně nazvaná událost „Le What’s Next de Focus“, na níž vydavatel Focus Home Interactive představuje své nové i vytvářené projekty. Informacím sice zatím chybí víc detailů, ale oznámení dvou nových her si zaslouží pozornost. Ještě letos dostanete možnost vyzkoušet si novou hru žánru battle royale Fear the Wolves od tvůrců legendy Stalker a příští rok se vrátíte do sci-fi soulslike světa v The Surge 2.

Fear the Wolves

Z popela studia GSC Game World, které se rozpadlo v prosinci roku 2011, povstalo o půl roku později nové studio Vostok Games, tvořené původními vývojáři kultovního Stalkera. Ti v roce 2015 vyrukovali do early accessu s online free-to-play střílečkou Survarium, která je duchovním nástupcem jejich předešlé série z Černobylu. Hra po třech letech sice stále dostává aktualizace, ale kromě nich také nepřívětivá průměrná hodnocení. Studio to tedy zkusí podruhé, tentokrát na vlně popularity žánru battle royale.

Fear the Wolves by se klidně mohla jmenovat Stalker Battle Royale, protože to ji vystihuje dokonale. 100 hráčů (jednotlivě nebo v týmech) se sejde na jedné mapě v okolí Černobylu, kde svedou lítý boj o přežití do posledního muže. V cestě vám nestojí jen ostatní hráči, ale také zmutovaní tvorové, proměnlivé počasí a střídání dne a noci. Dokonce můžete nalézt vybavení, které vám umožní prozkoumat silně zamořené zóny.

Počítá se i s originálním módem, který oživí žánr battle royale. Fear the Wolves vyjde letos na PC a konzolích, v případě PC vyhlížejte early access.

Fear the Wolves zdroj: tisková zpráva

The Surge 2

Druhou dnes oznámenou hrou vydavatelství Focus Home je nástupce loňského soulslike akčního RPG The Surge. Prostý název The Surge 2 odpovídá popisu, který v podstatě zní: „Všeho bude víc, všechno bude lepší“. Pokud to tvůrci z Deck13 dodrží, máte se na co těšit. The Surge sice nebyla žádná unikátní pecka, ale měla hodně zajímavých nápadů. Jako by Pavel se čtenářem Tomášem věděli, že se tohle oznámení chystá, když se minulý týden podívali původní The Surge na zoubek.

The Surge 2 se předně dočká vylepšeného enginu, který tvůrcům dovolí vybudovat rozlehlou betonovou džungli velkoměsta s údajně větším a ambicióznějším level designem, na který trpěla původní hra. Souboje budou ještě brutálnější a taktičtější díky propracovanějšímu systému cílení na různé končetiny nepřátel. V soubojích vám pomohou nové schopnosti, zbraně, implantáty a drony. The Surge 2 je naplánována na rok 2019 pro PC a konzole.

The Surge 2 zdroj: tisková zpráva

To by byly prvotní informace o obou chystaných titulech. The Surge 2 má na trhu jistě své místo a nabízí se slušný prostor pro zlepšení i mimo level design. V případě Fear the Wolves je otázka, zda hráči stojí o další battle royale. Na druhou stranu, příslib počasí, denního cyklu a nepřátelské fauny v prostředí Černobylu zní hoden vyzkoušení. Le What’s Next de Focus běží až do zítra a je velice pravděpodobné, že se o hrách dozvíme ještě další informace (snad přijde i nějaký ten trailer).

Nejnovější články