Football Manager 2015 vyjde v listopadu, na detaily si ale počkáme až do října
zdroj: tisková zpráva

Football Manager 2015 vyjde v listopadu, na detaily si ale počkáme až do října

8. 8. 2014 11:26 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Všichni fotbaloví nadšenci berou vydání Football Manager s takovou jistotou, asi jako, že přijde další sezona v lize, že jim přijde další číslo oblíbeného fotbalového magazínu a nebo, že jejich klub ani letos nevyhraje titul (tady se to už nevztahuje na všechny). Takže oznámení Football Manager 2015 nebude pro nikoho šokem, stejně jako konstatování, že vyjde v listopadu.

Poněkud škoda ale je, že detaily o hře přijdou až v říjnu, což vyvolává otázky, zda jich bude tak málo, že si to radši Sports Interactive nechávají jako nepříjemné překvapení na poslední měsíc. Nebo je tu ještě drobná možnost, že zde bude tolik zásadních změn, až se v SI bojí, aby nevyplašili fandy. Osobně sázím spíše na první variantu.

Přitom letos už Football Manager vážně potřebuje nový impuls, něco výrazného, abyste neměli pocit, že si kupujete jen update soupisek a pár nových možností v rámci konverzace. Jako první z možných vylepšení se nabízí upgrade zápasového enginu. Ten sice kráčí opatrnými ročními kroky vpřed, ale v dnešní době už patří spíše k retro hraní – a to říkám jako člověk, který jeho první ročník raději vyměnil za hemžení původních „koleček.“ Prostě prezentace fotbalu na monitoru v dnešní době už bude potřebovat jiné vizuální pojetí, i když všichni víme, že půlku času stejně strávíme zahrabáni v tabulkách.

Další věcí, které by prospěl facelifting je komunikace. Ať už jde o hráče, média a nebo představenstvo klubu, některé hlášky to s námi táhnou už pár let a bylo by hezké RPG prvek prohloubit o něco komplexnějšího. Hlavně v oblasti komunikace s klubem už začíná být Football Manager zrezivělý. Bylo by hezké, kdyby konečně přišla mytizovaná možnost hrát za ředitele klubu s možností kibicovat trenéra i jeho ovečky.

A samozřejmě by bylo hezké, kdyby se vyřešily některé herní chybky či spíše symptomy objevující se při delším hraní. Tradiční invaze jihoamerických a afrických fotbalistů do slabších lig, jako je ta česká je asi jen těžko zastavitelná. Ale postupné přidávání „wonderkidů,“ tedy talentů z juniorky, kteří jsou v šestnácti lepší než Messi s Ronaldem dohromady vymýtit určitě jde.

Když ale opustíme pole spekulací, víme zatím jen několik věcí s jistotou. Kdo si předplatí hru dostane čtrnáct dní před vydáním přístup do otevřené bety. Plus byl spuštěn program SI Insider, v jehož rámci se po registraci na stránkách Sports Interactive dostanete v budoucnu ke spoustě informací ohledně vývoje hry, získáte desetiprocentní slevu na předobjednávku Football Manager 2015. Prostě jde o členství zdarma, v jehož rámci budou poskytované pohledy do zákulisí. Uvidíme, co se letos z Football Manager 2015 vyklube, doufejme, že zase o velký skok vylepšená hra.

Nejnovější články