Fortnite představila svou vlastní verzi Battle Royale módu inspirovaného PlayerUnknown’s Battlegrounds
zdroj: tisková zpráva

Fortnite představila svou vlastní verzi Battle Royale módu inspirovaného PlayerUnknown’s Battlegrounds

13. 9. 2017 13:31 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Tak už se skutečně děje to, co bylo prakticky nevyhnutelné. Onlinové hry začínají přijímat multiplayerový mód Battle Royale, který se zasloužil o nevídanou popularitu PlayerUnknown’s Battlegrounds. Ale zatímco GTA Online svůj kousek PUBG zamaskovalo nic nevypovídajícím názvem módu Motor Wars v dodatku Smuggler’s Run (viz článek), Epic se za inspiraci nestydí a dává jí hrdě najevo novým módem přímo s názvem Battle Royale.

Ten je úplně přesně takový, jaký byste čekali. Přesně sto hráčů pluje po obloze v obrněném autobuse, ze kterého všichni kdykoliv vyskočí směrem k velkému ostrovu pod nimi. Pomocí kluzáku se doploužíte k vybranému stavení, vybavení jen krumpáčem.

Musíte co nejrychleji najít zbraně a lékárničky a poté začít po fortnitovsku rozkládat stavby na prvočinitele. Nikdy totiž nevíte, kdy se vám bude hodit postavit zeď, za kterou se schováte před soupeřem, který měl s nalézáním věcí větší štěstí. Nebo kdy budete kupříkladu potřebovat postavit most, abyste se bleskurychle dostali na druhou stranu jezera.

zdroj: Archiv

Samozřejmě není cílem všech 99 soupeřů pozabíjet, ale prostě zůstat poslední naživu. Proto se vám stejně jako útok může vyplatit jen pouhá obrana a ta ve Fortnite funguje mnohem zábavněji, než v PUBG. Zatímco v Greeneho fenoménu se můžete jen krčit v malé komůrce za dveřmi, ve Fortnite vybavíte vlastníma rukama postavený příbytek sérií pastí, které přilákají zvědavce toužící po vašem majetku, ale zároveň by se mohli postarat o jejich brzký konec. Když tomu pomůžete třeba dobře mířenou střelou z RPG...

Nutno dodat, že mód Battle Royale hře Fortnite padne jako ulitý a jisto jistě si najde své hráče, kterých by nemělo být zrovna málo. Sice se nedají dohledat přesná čísla, ale ještě před oficiálním startem early accessu si hru s předstihem pořídilo na půl milionů hráčů. Dnes toto číslo může být klidně dvojnásobné.

Battle Royale si můžete vyzkoušet již nyní ve veřejném testu, ale k opravdovému ostrému spuštění dojde 26. září. Do budoucna se počítá třeba s týmovým hraním a novými mapami, ale kupříkladu počet zbraní bude oproti základní hře značně ponížen.

Fortnite by z předběžného přístupu měla vystoupit příští rok a potom bude zcela zdarma. Pokud chcete naskočit teď, musíte investovat do některého ze vstupních balíčků, které jsou na podporu nového módu pod 25% slevou.

Nejnovější články