Forza Horizon 2 vyjde pro Xbox One a X360 už letos na podzim
zdroj: tisková zpráva

Forza Horizon 2 vyjde pro Xbox One a X360 už letos na podzim

2. 6. 2014 16:55 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Jakkoli se mohlo spojení virtuálního hudebního festivalu a závodění v (relativně) otevřeném prostředí zdát podivnou kombinací, z Forza Horizon se nakonec stal nečekaný závodní hit s odhadovanými prodeji okolo 1,7 milionů kusů. Na závodní hru pro jednu platformu jde o krásné číslo, které bylo zřejmě hlavním důvodem, proč studio Playground dostalo od MS zelenou připravit za asistence Turn 10 studia Forza Horizon 2.

Druhý Horizon vyjde letos na podzim pro Xbox One i X360 a podle prvních informací od kolegů z IGN se dějiště hudebního festivalu i závodění přesune z amerického Colorada do jižní Evropy. Podle vývojářů by nové prostředí mělo zvýšit různorodost tratí a nabídnout nádherné vyhlídky, což si dokážu představit a vy jistě také. Na dovolené ve Španělsku, Itálii či Francii jste jistě byli. 

Forza Horizon 2 využije AI systém Drivatar z Forza Motorsport 5, takže soupeři v singleplayer závodech se budou učit a následně opičit dle vašeho stylu jízdy. V páté Forze to příliš nefungovalo, ale dá se čekat, že systém mezitím doznal značných úprav.

anthemboxshotleftv3-convertedjpg-958b1c_610w zdroj: tisková zpráva

Další novinkou, která by mohla výrazně ovlivnit zážitek z hraní Forza Horizon 2, je systém obsluhující počasí. Kolegové z IGN to přímo neuvádí, ale předpokládám, že se bude dynamicky měnit a střídat, abychom nejezdili pořád jenom za hezkého, ošklivého, nebo nijakého počasí. 

Další informace o Forza Horizon 2 se objeví v následujících dnech, až je redakce IGN začne postupně vypouštět ven.

Nejnovější články