Free-to-play střílečka Warface od Cryteku zavítá i na konzole
zdroj: tisková zpráva

Free-to-play střílečka Warface od Cryteku zavítá i na konzole

6. 7. 2018 9:55 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Vzpomínáte na online střílečku Warface od tvůrců Crysis? Vyšla před nějakými čtyřmi lety na PC, je stále free-to-play a za tu dlouhou dobu její obsah značně nabobtnal. Kdysi dokonce vyšla na Xbox 360, ale moc dlouho se tam kvůli Microsoftu neohřála. Nyní to Crytek zkusí znovu, tentokrát na aktuální generaci konzolí.

Dnes se Warface chlubí poměrně zajímavými čísly. Budete-li věřit Cryteku, hru údajně hrají miliony hráčů a číslo stále narůstá. Bez funkčního SteamSpy nemáme možnost tuto informaci ověřit, ale i tak bychom znali jen část pravdy, když hra běží ve vlastním klientovi. Pokud je to pravda a jde o aktivní a ne jen registrované hráče, tak smekám svůj výstavní klobouk.

Ale zajímavá čísla se objevují i v samotné hře. Celkem devět PvP módů se odehrává na více jak 50 mapách. Je zde možnost kooperace, s ostatními hráči se můžete pustit do osmi příběhových PvE misí, levelujete si jednu ze čtyř hratelných tříd a je vidět, že Warface jde s dobou – jedním z nejnovějších módů je totiž Battle Royale.

zdroj: Archiv

Hodnocení od více jak 40 tisíc hráčů na Steamu se vyšplhalo na solidních 70 %, přičemž na Metacriticu už to tak pozitivní není, pouhých 6,2 od médií (nemluvě o žalostném user score 4,2). Nicméně free-to-play podstata hry vám nijak nebrání vyzkoušet několik prvních misí a udělat si vlastní obrázek. Graficky už to samozřejmě není takové terno, ale z herní hlediska je možná o co stát.

Pokud Warface nerozjedete na svém PC a vlastníte PlayStation 4 a/nebo Xbox One, pak brzy dostanete možnost vyzkoušet konzolovou verzi. Ta vyjde již příští měsíc. O port se stará separátní tým, takže se aktivní hráči počítačové verze nemusí bát poklesu servisu ze strany vývojářů.

Nejnovější články