Freebird Games oznámili třetí díl To the Moon
zdroj: tisková zpráva

Freebird Games oznámili třetí díl To the Moon

30. 11. 2019 12:00 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Že tvůrci fantastických adventur To the Moon a Finding Paradise vyrábí něco, co se jmenuje Impostor Factory, už naznačili před více jak půlrokem. Až nyní ale jejich novinka nabírá o něco konkrétnější tvar. Ačkoliv „konkrétní“ je slovo, které lze v souvislosti se hrou od Freebird užívat jen s největší opatrností.

Impostor Factory se bude odehrávat ve stejném světě jako předchozí hry studia. A bude s nimi nejspíš i nějak souviset. Pravděpodobně se tu mihnou i doktorka Rosalene a doktor Watts, ale hlavní má být Quincy. Quincy dostal pozvánku na večírek vyšší společnosti. Quincy na něj šel. V koupelně našel stroj času, jak to tak na sešlostech bývá. A pak začali umírat lidi. Jak to tak na sešlostech bývá.

Kdo (nebo co) bude vlastně protagonista, bych si raději neodvažoval tipnout, a příběhy, co jsou o něčem jiném, než se zdají být, jsou ve Freebird rodinné stříbro. Takže momentálně pouze tvůrci vědí, která doopravdy bije. A to ještě bůh ví jestli.

zdroj: Archiv

Impostor Factory má opět nabídnout pohledný, příjemný mix adventurní hratelnosti a klasické RPG estetiky. Scestné rozhovory, co se svým způsobem trefují do černého. Žádnou vatu. Dlouhou kočku. Což mimochodem, zdá se, nebude až tak úplně metafora - na jednom ze screenshotů opravdu najdete... dlouhou kočku. S nožem v tlapce.

A příběh, kvůli němuž prý před obrazovkou i sem tam zaklejete. Čemuž, vzhledem k tomu, jak hluboce se do paměti dovedla zapsat To the Moon se svou fantastickou směsí humoru, deviace, podmanivé bezprostřednosti, sympatické avantgardy, strhujícího zvratu a hořkosladkého zjihnutí, věřím bezezbytku.

Impostor Factory má, obdobně jako první dva díly, být schopná fungovat jako samostatný příběh - k pochopení a ocenění nebude potřeba hrát nic dalšího. Ona nakonec není ani jasná žádná chronologická souvislost. Tvůrci píší, že to možná bude pokračování. A možná prequel. A třeba oboje. Inu, stylově mlžit by jim rozhodně šlo. S jistotou uvidíme na konci roku 2020, kdy má hra vyjít.

Nejnovější články