Funcom chystá hru podle kultovní Duny
zdroj: Profimedia

Funcom chystá hru podle kultovní Duny

20. 11. 2019 14:18 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Funcome, proč? Proč mi to děláš? Doteď pamatuji, jak strašně mě zklamalo, když se z oznámení „nového Conana“ vyklubal survival Conan Exiles. No a když na mne vykoukne, že Funcom se chce pustit do univerza Duny, tak se o pár řádků a vteřin nadšení později dozvím, že vlastně půjde o to samé.

Dobrá, že nová Duna od Funcomu nebude příběhová záležitost, jsme věděli od dřívějšího představení. Ale asi bych pořád raději plnohodnotné MMO než, jak ve Funcomu říkají, „větší a lepší evoluci Conan Exiles“. Ve svém streamu to oznámili šéfové Rui Casais a Stian Dragset.

Hra je ve fázi preprodukce, ale jelikož se chce Funcom ve větší míře koordinovat s Legendary Pictures, pro které točí filmovou Dunu Denis Villeneuve, nebál bych se střelit od boku, že začátkem roku 2021 nás může čekat alfa. Ostatně i Conan Exiles si prošli velkým early accessem.

Co se týče obsahu hry samotné, ze streamu víme, že půjde o multiplayer s otevřeným světem a byznysový model je „Game as Service“, což není nijak šokující, když půjde o evoluci Conan Exiles. I přes svou neochotu hrát tenhle žánr si ale umím celkem slušně představit, že hra bude na tomto principu fungovat. Budete si prostě chodit po poušti i skalách, sbírat suroviny, likvidovat pašeráky, Harkonneny, jiné hráče… No, u těch jiných hráčů se podle mne celé kouzlo Arrakisu vytratí.

Nechci ale hru odsuzovat předem. V první řadě, Conan Exiles se od mého prvního kontaktu s early access verzí hodně vytříbili a rozhodně nejde o špatnou hru. V druhé řadě je pak důležité, že Funcom na koncepci stále pracuje. Jak bylo řečeno, Duna je ve fázi preprodukce. Podle streamu má tým v Oslu spoustu zajímavých nápadů a rozhodně není nic vytesané do kamene. Navíc, vsadím se, že tam bude možnost osedlat písečného červa, a to dodá každé hře něco navíc.

Prozatím se ale musíme spokojit jen se spekulacemi a mým doufáním, že se někdo zhostí i ryze singleplayerové adaptace založené na příběhu.

Nejnovější články