Galaxy Heist nabídne přestřelky vesmírných korábů i FPS souboje o kapitánský můstek
zdroj: tisková zpráva

Galaxy Heist nabídne přestřelky vesmírných korábů i FPS souboje o kapitánský můstek

25. 5. 2015 19:47 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Na začátku června dojde ke spuštění kickstarterové kampaně žánrového mixu Galaxy Heist, který svými ambicemi připomíná komunitou podporovaný Star Citizen. V případě úspěchu crowdfundingové kampaně totiž Galaxy Heist nabídne online univerzum, ve kterém hráče krom ovládání vesmírných korábů čeká i výsadek do lodi protivníka a následný boj na její palubě v podobě klasické first-person střílečky. Nástin toho, co hráče v Galaxy Heist skutečně čeká, nabízí vedle informací též projekt představující video.

Zmíněné video představuje, o čem Galaxy Heist bude především. Ve stručnosti lze základní koncept Galaxy Heist popsat ve čtyřech fázích. V té první ovládáte bojovou loď s celou řadou zbraní, potažmo se můžete zapojit přímo do vesmírné přestřelky v jednom z bojových dronů, které jinak ovládá AI.

Druhá část nastává poté, co znehybníte velkou nepřátelskou loď. Vystřelíte po ní z velkého děla lano, a když se strefíte, začnete si loď k sobě přitahovat a připravovat se na abordáž. A následuje fáze třetí. Jakmile se obě lodě spojí, musíte se prostřílet ve stylu klasické first-person střílečky až na můstek. Krom nepřátelských vojáků na vás čeká překonání celé řady lodních systémů i jiných nebezpečí včetně smrtících lopatek ve strojovně nebo oken, která vás vycucnou ven, když je někdo prostřelí.

zdroj: Archiv

Ve chvíli, kdy obsadíte můstek, se rozjede čtvrtá fáze přepadu. Sepnete autodestrukční mechanismus a prchnete pryč. A rázem je o jednu nepřátelskou loď v bitvě méně. Čeká jich tam na vás ale ještě celá řada.

Oproti Star Citizen je tedy koncept Galaxy Heist výrazně jednodušší, ale to neznamená, že nabídne méně zábavy. Nakolik ale bude hra fungovat jako celek, se teprve uvidí. Se spuštěním kickstarterové kampaně na začátku června bychom měli být moudřejší. Pokud chcete být mezi prvními, kteří se o startu kampaně Galaxy Heist dozvědí, zaregistrujte se na této adrese. Tvůrci vám pošlou email, jakmile se kampaň rozjede. Netřeba dodávat, že další informace o hře najdete na homepage Galaxy Heist společně třeba s vývojářským blogem.

Nejnovější články