Games with Gold nabídnou dalšího Assassina, PS Plus zase Hitmana a větší cloud
zdroj: tisková zpráva

Games with Gold nabídnou dalšího Assassina, PS Plus zase Hitmana a větší cloud

31. 1. 2019 11:02 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Únor klepe na dveře, což pro předplatitele konzolových služeb PS Plus a Games with Gold znamená přísun několika starších her. Jak PlayStation, tak Xbox mají opět co nabídnout, ale v případě prvního jmenovaného jde tentokrát o víc než hry. Nicméně s Xboxem se zase pojí jiná zajímavá informace ohledně počtu aktivních uživatelů.

Pokud máte rádi historické válečníky a překousnete bojiště, na kterém se v jednu chvíli utká rytíř s Vikingem a samurajem, pak se nebojte vyzkoušet multiplayerovou řež For Honor. Její základní edici dostanete už 5. února na PlayStationu 4 v rámci předplatného PlayStation Plus. I druhá hra by vám mohla udělat radost – předposlední Hitman v kompletní edici, kterého si Adam s Vaškem náramně užili v LongPlayi.

Nechybí samozřejmě hry pro PS3 a Vitu, z nichž jsou některé kompatibilní i s PS4. Dostanete kreslenou bojovku Divekick (PS3, Vita), výborný Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (PS3), akční plošinovku s unikátním vizuálem Gunhouse (PS4, Vita) a plošinovku s letadly Rogue Aces (PS4, Vita).

Hry každý měsíc jen přibývají, proto se v Sony rozhodli navýšit cloudové úložiště předplatitelů ze stávajících 10 GB na 100 GB. Zároveň připomínají datum 8. března, po kterém skončí podpora PS Plus her pro PlayStation 3 a Vitu a každý měsíc tak dostanete tituly pouze na PS4.

zdroj: Archiv

Nabídka Xboxu je tentokrát mnohem víc retro. V čele nabídky je Assassin’s Creed Rogue, díl završující koloniální období a pirátství na moři, který byl posledním Assassinem pro minulou generaci konzolí a vyšel zároveň na té současné. Je to rovněž jediný titul z únorového výběru pro Xbox 360.

Zbylé tři hry si zahrajete jen na Xboxu One, přičemž jedna z nich pochází z úplně prvního Xboxu. Počínaje 16. únorem se bytem rozlehne hlasité „pjů pjů“, pokud tedy zapnete střílečku Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy.

zdroj: Archiv

Dalším kouskem je retro akční plošinovka Bloodstained: Curse of the Moon, na jejíž kickstarterované pokračování Bloodstained: Ritual of the Night se stále čeká. Čtveřici zakončuje multiplayerový Super Bomberman R.

Microsoft se před čtyřmi roky rozhodl přestat sdílet počty prodaných konzolí a nám nezbývá než odhadovat, kolik desítek milionů to může být. Pochlubil se teď alespoň počtem aktivních uživatelů služby Xbox Live, která je společná pro Xbox 360, Xbox One a další platformy. 64 milionů je opravdu úctyhodné číslo, jen z něj bohužel nevyčteme počet prodaných kusů Xbox One.

Nejnovější články