Garriotův Shroud of the Avatar je ode dneška free-to-play
zdroj: tisková zpráva

Garriotův Shroud of the Avatar je ode dneška free-to-play

31. 10. 2018 18:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Duchovní nástupce Ultimy Online opustil kovanou branku early accessu v teprve březnu, ale nastavený ekonomický model se mu podle všeho nepodařilo udržet. Shroud of the Avatar se tedy vzdává pravidelných měsíčních poplatků a stává se free-to-play titulem. K tomu přidává nějaké ty dungeony, více draků a předělává startovní lokace, aby usnadnil nováčkům strastiplné začátky.

Studio Portalarium strávilo posledních pár měsíců tím, že přepracovávalo úvodní část hry, protože jí prý chyběl srozumitelný tutorial. Nyní budou všichni noví hráči začínat na Isle of Storms, kde se postupně naučí různé mechaniky, než budou vpuštěni mezi ostřílené veterány. Respektive si budou moct vybrat jednu ze tří navazujících lokací, kde se začínalo doposud, a v ní už se budou věnovat příběhu.

zdroj: Archiv

Na hře se samozřejmě průběžně pracuje od vydání, řeší se technické problémy a implementují náležitosti, bez kterých pořádné MMO nemůže fungovat, třeba systém vyhledávání party kvůli raidům. Vývojáři odstranili také postihy k získávání zkušeností při úmrtí postavy a celkově jejich přibývání zdvojnásobili, aby zredukovali grind.

Jestli je přechod na free-to-play model s mikrotransakcemi pro Shroud of the Avatar správný krok, to se ukáže až časem. Takovým Guild Wars 2 to sice pomohlo, pro jiná MMORPG však šlo o začátek konce. Avatara každopádně nyní můžete zdarma stahovat na Steamu nebo na oficiálních stránkách hry.

Nejnovější články