Gears of War se vrací hned v trojici titulů – pokračování klasiky, tahové strategii a mobilní hře
zdroj: Foto: Xbox

Gears of War se vrací hned v trojici titulů – pokračování klasiky, tahové strategii a mobilní hře

11. 6. 2018 8:00 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Zvěsti se potvrdily a na konferenci Microsoftu se skutečně předvedly hned tři tituly z universa Gears of War. Tím asi nejdůležitějším je pátý díl série, který už nese jen spartánský název Gears 5 a odehrává se několik let po událostech čtvrtého dílu. Hlavní hrdinkou tentokrát bude Kait, která se vydává po stopě dědictví své matky, která toho měla s Locusty společného víc, než dost. K dispozici bude i kooperace pro dva hráče, ale jak se zdá, místo celé čtveřice budete na Kaitinu cestu jen dva, protože mladý (no, teď už zjizvený a zestárlý Fenix) s celou operací nesouhlasí.

Objevují se i noví nepřátelé a zdá se, že skutečně Kait bude hrát roli někoho, kdo se nestará jen o obyvatelstvo na Serře, ale také o Locusty. O mnoho víc zatím nevíme, ale můžete se podívat na dvojici pěkných videí. Hra vyjde v příštím roce na Xbox One a PC skrz Play Anywhere.

zdroj: Archiv

zdroj: Archiv

Druhým titulem, který mi udělal velkou radost je tahová strategie Gears Tactics. Ta vyjde asi jen na PC a mohlo by jít o klasickou tahovku, která se odehrává 12 let před prvním dílem celé série. Budou zde nové postavy a podle popisu by mělo jít o rychlejší a dynamičtější verzi XCOMu (jak může být tahovka rychlejší), kde nebudou chybět klasické propriety tohoto universa. A já si nechám říct, pokud budu moci vybavovat a vést v příběhové kampani skupinku gearsů v boji proti Locustům, bojovat s bossy v podobě Brumaka, krýt se před Boomery a hledat co nejlepší palebnou pozici. Plus, vždy jde nahodit motorovka na lanceru a vykřiknout „banzai!“.

Gears Tactics zdroj: tisková zpráva

Posledním titulem je pak blíže nespecifikovaná mobilní hra Gears Pop! Oč jde zatím nevíme a popravdě, tohle není titul, který od této série vyhledávám. Leč, pokud máte slabost pro Funko Pop styl, možná se vám zalíbí.

gearspop zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články