Generálové, tanky, zásobovací náklaďáky… Hell Let Loose není jen tak obyčejná druhoválečná střílečka
zdroj: tisková zpráva

Generálové, tanky, zásobovací náklaďáky… Hell Let Loose není jen tak obyčejná druhoválečná střílečka

12. 7. 2017 14:37 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Malý tým, nepodporovaný velkým vydavatelem, odhodlaný vytvořit obrovsky ambiciózní projekt, to zní jako recept na katastrofu. Určité rovnostářství v současném herním průmyslu ale znamená, že podobná odvaha se může vyplatit. Dnes si může kdekdo pronajmout skvělou technologii, například Unreal Engine 4, a sestavit takovou podívanou, že byste ji jen těžko rozeznávali od AAA produktu. Právě s takovou strategií se do pekla druhé světové války vrhlo nezávislé studio Black Matter a jeho masivní multiplayerová střílečka Hell Let Loose.

Obnovená vlna popularity Kar98k a M1 Garand s sebou pro každý nový projekt podobného střihu nese riziko, že mezi již usedlou konkurencí zapadne. Ale Hell Let Loose by se snad ztratit neměla. Nabízí totiž opravdu megalomanskou dávku realismu v měřítku, které snadno konkuruje i sérii Battlefield. Obrovské mapy pro stovku hráčů, spousta vozidel, generálové komandující své podřízené jednotky, udržování zásobovacích linií… Každý milovník Dne D musí okamžitě zbystřit pozornost.

zdroj: Archiv

Po čtyřech kilometrech čtverečních francouzské Normandie vymodelované podle dobových fotek se prohánějí eskadry vojáků, drnčí motory tanků, z nebe je slyšet řev přilétajícího Typhoonu. Jeden z hráčů v každém týmu celému tomu chaosu velí z generálské židle, a mezi jednotkami je rozeseta síť nižších důstojníků, kteří fungují jako jeho oči a prodloužená ruka. Je třeba zabírat klíčové body, vytvářet polní základny, dovážet zásoby v náklaďácích, krýt si hlavu před dělostřeleckou palbou a samozřejmě se oddávat realistickému pěchotnímu boji.

V něm si užijete kolem dvacítky historických zbraní, s jejichž mířením vám nepomůže žádné rozhraní – jste tu pěkně vy, vaše oči a kovová muška. Podle toho, jakou třídu zvolíte, si zároveň můžete vypomoci pokládáním min či ostnatého drátu, nebo nasednete do některého z vozidel. Jsou tu téměř neozbrojená průzkumná a dopravní vozidla, pak lehké, střední i těžké tanky nebo jejich stíhače… Zkrátka dost hraček pro všechny bojechtivé Američany i Němce.

Jsem vážně zvědavý, zda se ze hry vyklube takový klenot, jaký je momentálně prezentován na oficiálních stránkách, protože kdyby ano, vznikla by pro fandy druhoválečných stříleček vážně fantastická situace. Na rychlé a brutální bojování si skočíte do Day of Infamy, filmovou kampaní proběhnete v Call of Duty: WWII, a Hell Let Loose vám nabídne opravdovou válečnou operaci, navíc snad bez free-to-play plevelu, kterým je postižena konkurenční Heroes & Generals.

V budoucnu se plánují přídavky map i frakcí a další updaty, které by prý měly přicházet v období tří až pěti let. Tyhle sliby samozřejmě závisí na komerčním úspěchu hry, jejíž vydání je plánováno na počátek příštího roku, prozatím pouze na PC skrze Steam. Přeju jí z pekla štěstí.

Nejnovější články