Ghost Recon Wildlands se vrhne do otevřeného světa plného drogových dealerů
zdroj: tisková zpráva

Ghost Recon Wildlands se vrhne do otevřeného světa plného drogových dealerů

16. 6. 2015 3:20 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Co by to bylo za závěr konference Ubisoftu, kdybychom se nedočkali něčeho překvapivého a zásadního. Tentokrát však nepřišla řeč na novou IP, jako tomu bylo v posledních letech zvykem, ale na údajnou revoluci nějaké stávající. Obrození se v dohledné době dočká série Ghost Recon, jež bude pokračovat novým dílem Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands. Ten se nechává inspirovat v dalších titulech Ubisoftu a představuje otevřený svět a volný přístup k hratelnosti – každý si najde své a zabaví se jak tichošlápek, tak i agresivní jedinec a všichni si budou moci zahrát dle svého gusta.

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands by se dle prvních náznaků měl odehrávat po celém světě a bude zprostředkovávat nebezpečný boj proti drogové mafii. Novinkou v sérii bude po vzoru série Far Cry možnost ovládat řadu dopravních prostředků a volit si hráči budou moci rovněž i vlastní způsob likvidace nepřátel. Což sice může probouzet ve hráčích kreativitu, na druhou stranu však máme strach z přílišné zaměnitelnosti jednotlivých značek, kdy každá druhá hra představuje podobné, ne-li rovnou identické prvky – otevřený svět, možnost volby přístupu k likvidaci nepřátel a řadu dalších drobností, například z řad multiplayerových prvků. V případě Ubisoftu se tomuto dojmu vzhledem k portfoliu společnosti nelze ubránit dvojnásob.

zdroj: Archiv

Hra nabídne zážitek buďto zcela sólový, nebo půjde hrát v kooperaci až ve čtyřech hráčů. Ti se pak vtělí do role členů amerických speciálních jednotek posazených do role bojovníků proti drogovým kartelům. A ačkoli je v popisu videa výslovně uvedená jižní Amerika (konkrétně je řeč o Bolívii), tak video ve svém závěru napovídá, že hráčovým bojištěm by mohl být takřka celý svět. Poslední vteřiny zároveň našeptávají tomu, že by se mohlo jednat o zážitek více než kooperační a že se v herním s větě bude potulovat více skupin živých hráčů.

Nejnovější články