Gluchovskij podstupuje druhý pokus s filmovou adaptací Metra 2033
zdroj: tisková zpráva

Gluchovskij podstupuje druhý pokus s filmovou adaptací Metra 2033

26. 8. 2019 16:05 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

V průběhu minulého roku žila naděje, že se svět Metra dočká po výborné videoherní sérii i snad alespoň ucházející filmové adaptace. Práva na takové dílo držela americká společnost MGM, ale když se tvůrci rozhodli zasadit snímek Metro 2033 do Washingtonu a vyignorovat hodnoty, na kterých si zakládá předloha, došlo k nesváru a film byl nakonec zrušen. Avšak Gluchovskij se nevzdal a našel nové filmaře ve své domovině.

Dmitrij Gluchovskij deset let odmítal nabídky filmového zpracování. Přijal až tu americkou, protože v Rusku nenašel žádné studio, které by bylo schopné udělat dobrou adaptaci. No nakonec to nezvládli ani Američané. Naštěstí dal ruskému trhu další šanci a našel společnost Gazprom Media.

„Ukázalo se, že máme stejné ambice – vytvořit blockbuster světové kvality a zasáhnout jím i ty, kteří četli celou trilogii a znají ji jako své boty,“ říká Gluchovskij v rozhovoru pro Variety a dodává, že se stává kreativním producentem projektu.

Na filmu se podílejí rovnou tři studia spadající pod společnost Gazprom Media – TNT-Premier Studios Company, TV-3 Channel a Central Partnership Film Company. Jeden z producentů se rovněž vyjádřil ke zmíněným ambicím:

„Pro nás v Gazprom Media jde o vysněný projekt, nejambicióznější velký film, který jsme kdy natočili. Máme v plánu investovat bezprecedentní sumu do produkce a promování tohoto filmu v Rusku i zahraničí.“

Další z producentů dodává, že plánují vůbec největší reklamní kampaň v historii společnosti. Tak snad si tvůrci neukousnou příliš velké sousto a nedostaneme nakonec další béčkový snímek. Metro 2033 se začne točit příští rok a do ruských kin půjde 1. ledna 2022. Zatím neznáme režiséra, herce, ani premiéru v jiných státech.

Nejnovější články