Google otestuje streamování her pomocí Assassin’s Creed Odyssey
zdroj: tisková zpráva

Google otestuje streamování her pomocí Assassin’s Creed Odyssey

2. 10. 2018 17:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Streamování her bude čím dál tím větší téma. Hry jsou rok od roku náročnější na hardware, nemluvě o obrovském kvantu dat, které musíte stahovat ještě před vlastním hraním (Red Dead Redemption II se dostalo dokonce přes magických 100 GB). Zároveň je dnes mnohem větší šance dostat se k rychlému internetu. Streamování her je tedy nasnadě a technologický gigant Google nespí.

Google zatím nerozjíždí vlastní službu. Chystá pouze test nazvaný Project Stream, ve kterém se pokusí pokořit nelehké výzvy streamování. Jako svou oběť si nevybírá žádný starý titul ani nic s malými požadavky na grafiku. Chce okamžitě dokázat, že si ve svém prohlížeči Chrome zahrajete klidně v těchto dnech vycházející Assassin’s Creed Odyssey.

My tedy máme smůlu, protože testu se mohou zúčastnit jen Američané, a samozřejmě jen pár vyvolených. Kromě národnosti existují ještě dvě podmínky – testerům musí být alespoň 17 let, což pro nás není nijak důležité, ale druhý požadavek už ano. K rozchození Assassina v prohlížeči potřebujete internet s rychlostí alespoň 25 MB/s, což dnes není takový problém.

Vyvoleným Američanům můžeme závidět hned dvakrát. Jednak si vyzkouší novou technologii na graficky bohaté hře, jednak si ji zahrají úplně zdarma ve chvíli, kdy se dostává na trh za plnou cenu. Google novinku doprovází videem z hraní, které bylo pořízené při streamování v 1080p a při 60 snímcích za vteřinu.

Budoucnost tedy není nikterak vzdálená a Google dříve či později představí plnohodnotnou streamovací službu pro všechny zájemce. Je jen otázkou času, kdy se tento druh používání softwaru zcela rozšíří i na konzole, kde už existují jeho zárodky.

Nejnovější články