Google Stadia nabídne v den spuštění 12 her, další přibydou ještě letos
zdroj: Vlastní foto autora

Google Stadia nabídne v den spuštění 12 her, další přibydou ještě letos

12. 11. 2019 10:13 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Budoucnost už je za dveřmi. Ambiciózní streamování her v podání Stadie od Googlu startuje 19. listopadu v různých zemích světa, i když ta naše v srdci Evropy a další menší trhy budou zatím chybět. Google si dal načas s oznámením her, které budete streamovat na obrazovky nejrůznějších zařízení v den spuštění služby, a výběr je to docela zajímavý.

Nejméně překvapivým kouskem je Assassin’s Creed Odyssey, který byl vůbec první prezentovanou hrou na Google Stadii. Zato druhý titul je mnohem zajímavější a spekulovali jsme o něm už v červnu – Red Dead Redemption II. Milovníci krásných světů a online stříleček mohou sáhnout po Destiny 2, bojovky zastupuje Mortal Kombat 11, můžete si zatancovat s Just Dance 2020 a z řad indie je tu novinka Kine.

Dále jediná exkluzivita GYLT od tvůrců Rime, Thumper, Samurai Shodown a trojice her s Larou Croft: Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider a Shadow of the Tomb Raider.

Tyto hry si na Stadii zakoupíte samostatně, případně se k nim dostanete postupně v měsíčním předplatném, které začíná s Destiny 2: The Collection. Ale radši zopakuji, že Stadia ještě nějakou dobu nebude dostupná v České republice.

Není to úplně nudný seznam, ale je docela chudý. Naštěstí dostáváme i výhled do blízké budoucnosti, konkrétně měsíců listopad a prosinec, během kterých se nabídka rozroste o dalších 14 titulů. Jmenovitě jde o Attack on Titan 2, Borderlands 3, Darksiders Genesis, Dragon Ball Xenoverse 2, Farming Simulator 19, Final Fantasy XV, Football Manager 2020, Ghost Recon Breakpoint, GRID, Metro Exodus, NBA 2K20, Rage 2, Trials Rising a Wolfenstein: Youngblood.

Nejzajímavější je ale výhled do příštího roku, kde se počítá s velkými novinkami jako Doom Eternal, Watch Dogs Legion, Gods & Monsters a Cyberpunk 2077. Za chvíli se ze zahraničí konečně dozvíme, jak Stadia poběží v běžných domácnostech, nejen v ideálním prostředí, ve kterém se dosud představovala.

Nejnovější články