Gran Turismo Sport dorazí již za dva týdny, ale už za týden si jej vyzkoušíte v demu
zdroj: tisková zpráva

Gran Turismo Sport dorazí již za dva týdny, ale už za týden si jej vyzkoušíte v demu

4. 10. 2017 17:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Čtyřleté čekání se konečně blíží ke konci a PlayStation 4 se tak dočká vlastního dílu kultovní závodní série Gran Turismo. Gran Turismo Sport přifrčí se vší parádou již 17. října, ale ještě než se pustíte do světa krásných rychlých vozidel za plnou cenu, můžete si ověřit kvality hry v demu.

Plná hra obsáhne celkem 177 vozidel od klasických cesťáků, přes vozy upravené pro rally, speciály pro 24 hodin Le Mans a třeba i prototypy zatím neexistujících supersportů. Některé z těchto vozů proženete v rámci dema třemi módy – sport, kampaň a arkáda.

Arkáda ani kampaň svým obsahem nepřekvapí žádného ostříleného jezdce. Arkáda vás nechá vybrat třídu vozidel, samotné vozidlo a nastavení asistentů, ale sama vám vybere tři závody s odlišnými podmínkami. Nejprve vyrazíte na technický okruh plný ostrých zatáček, poté vás čeká prostý ovál, kde z auta vymáčknete maximum, abyste následně přesedlali na mix asfaltky se šotolinou v rallycrossu. Třeba. V arkádě můžete vyzkoušet i lokální multiplayer pro dva na rozdělené obrazovce.

zdroj: Archiv

Kampaň je klasický „příběhový“ mód známý snad ze všech závodních her. Ale protože je Gran Turismo Sport silně zaměřeno na onlinové hraní, poslouží postup kariérou především k nabrání cenných zkušeností. Skrze různé výzvy, mise, denní úkoly a desítky projetých okruhů si odemykáte nová vozidla, získáváte herní měnu a zlepšujete své statistiky.

Posledním módem je onlinový sport, který více než ostatní otestuje vaše řidičské dovednosti. V rámci kvalifikace se snažíte zajet co nejrychlejší čas, ale zatímco v běžném životě váš výsledek určí startovní pozici mezi pár zúčastněnými jezdci, v módu sport se tím dostanete do skupiny hráčů se stejným či velmi podobným nejlepším časem. V závodě tak budete čelit jen a pouze sobě rovným a vyhrát zde znamená opravdu nechybovat.

Demo je ovšem časově omezené - poběží od 9. do 12. října. Spuštění dema je bohužel uváděno v pacifickém čase, takže my Evropané se dočkáme až 10. října ve tři hodiny ranní a konec pro nás nastane 12. října v pět odpoledne. Pokud máte předplatné PS Plus, demo můžete stahovat již 7. října od pěti odpoledne, ale přístup vám bude umožněn až 9. října v devět večer.

Kromě třech hratelných módů vám bude k dispozici i nástroj Scapes na tvorbu fotorealistických obrázků a obsáhlý editor polepů vozidel. Navíc se vaše uložené pozice přenesou do plné hry, takže nemusíte o týden později vydělávat už jednou vydělané peníze a odemykat ta samá vozidla. Gran Turismo Sport vychází již 17. října a stále si můžete předobjednat různé edice s bonusy.

Nejnovější články