Gran Turismo Sport nedostává jen nová auta a tratě, ale i mikrotransakce
zdroj: tisková zpráva

Gran Turismo Sport nedostává jen nová auta a tratě, ale i mikrotransakce

30. 7. 2018 16:32 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Znáte ten příběh o Middle-Earth: Shadow of War? Hře, která si slízla vlnu kritiky za skřety, kteří padali z nebes v dřevěných bedničkách? Pokud ano, pak víte, že tahle pohádka má šťastný konec. Tvůrci nedávno úplně odstranili loot boxy. Ale studio Polyphony Digital na to jde z opačné strany. Jejich Gran Turismo Sport se téměř po roce dočkalo mikrotransakcí.

Červencový update s číslovkou 1.23 je už dostupný na internetech, a kromě obvyklého obsahu v podobě nových vozidel a tratí přináší něco pro tento díl závodní série úplně nového. Většina světa už může tahat peněženky a nakupovat herní vozidla za reálné peníze, zatímco nám Evropanům to bude umožněno 2. srpna.

Eurogameru se podařilo zjistit, jaké částky se dají utratit v japonském regionu a co za ně dostanete. Mikrotransakce se pohybují od 100 do 300 jenů, tedy od 20 do 60 korun. Touto cestou si ale můžete pořídit pouze vozidla s herní cenovkou do 2 milionů (celkem 218 aut, tedy 92 % nabídky). Ta dražší si stále musíte poctivě vyjezdit. V Evropě ovšem může být cenová politika nastavena jinak.

zdroj: Archiv

V každém případě jdou tvůrci proti hlučnému proudu, který nechce o mikrotransakcích vůbec nic slyšet. A jdou překvapivě i sami proti sobě. Tvůrce hry Kazunori Jamauči se totiž před rokem nechal slyšet, že Gran Turismo Sport nebude obsahovat mikrotransakce. Toto tvrzení tedy platilo nějakých 10 měsíců.

Odpůrci mezi vámi si mohou v nastavení hry vypnout zobrazování tlačítka nákupu za reálné peníze, nebo si rovnou sedněte k sedmé Forze, která se po vzoru Pána prstenů také zbaví mikrostransakcí. V chystané Forza Horizon 4 pak už vůbec nebudou, viz článek.

Update dále přináší jednu trať Circuit de Sainte-Croix s třemi variantami a sedm nových vozidel v čele s loňskou formulí Mercedes AMG F1 W08 EQ Power+, se kterou Lewis Hamilton zaznamenal celkem devět vítězství. Dalšími vozy, které si můžete prohlédnout ve videu výše a v galerii, jsou: Mazda 787B, Ferrari 250 GTO, Ford GT LM Spec II, Daihatsu Copen, Honda S660 a Honda Beat.

Poslední novinkou updatu je možnost libovolně si polepit přilbu a oblek logy a symboly. Gran Turismo Sport je až do 9. srpna pro členy PS Plus zlevněno ze standardních 1 599 na pouhých 389 korun. Za ušetřené peníze tak můžete nakoupit spoustu nových vozidel... nebo spíš nějakou další hru.

Nejnovější články