Graveyard Keeper je ideálním simulátorem pro všechny nadšené hrobaře
zdroj: tisková zpráva

Graveyard Keeper je ideálním simulátorem pro všechny nadšené hrobaře

27. 2. 2017 13:21 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Být hrdinou ve fantasy světě už začíná být nuda. Jdi do té jeskyně, zabij tu obludu, zachraň tu princeznu… Zív! Postmoderní přístup k žánru si žádá průzkum jiných povolání, díky nimž se kolečka dobrodružství mohou nerušeně otáčet. Co třeba takové farmaření? Že ne? Už máte sklízení obilí a klidného venkovského života dost? Co naplat. Pak se nejspíš musíte uchýlit k zaměstnání, o které nikdo jiný moc nestojí, ale kde si můžete pořádně namastit kapsy. V Graveyard Keeper se totiž stanete hrobníkem.

Vzhledem k hojnému okolnímu výskytu příšer a temných černokněžníků je jasné, že hrobník – tedy pardon, manažer zesnulých – bude mít o práci postaráno. Vaším úkolem je zbavovat se ostatků mrtvých hrdinů i vesničanů a současně být správným kapitalistou. Co to znamená? No, řekněme, že jako vedlejšák ve vesnici zorganizujete oslavný festival, na němž se mají prodávat dobroučké párečky. Ale proč byste utráceli za drahé hovězí, když kolem vás, nebo spíš pod vámi, leží přehršel kvalitního materiálu?

zdroj: Archiv

V takhle nastavených kolejích vaše kariéra pojede dál. Došlo vám na hřbitově místo? Hoďte tělo do řeky. Dostali jste výhodnou nabídku od rodinky upírů? Čas připravit jehly a baňky na čerstvou krev. A pak je tu samozřejmě diverzifikace naznačená už párkovou problematikou. Ale uzenými umrlci to rozhodně nekončí! Pro pobavení vesničanů můžete třeba pálit čarodějnice, nebo na příkaz faráře nahnat místní ovečky do kostela tím, že si pro ně připravíte malé ďábelské divadýlko.

Zároveň se svými obchodními aktivitami budete vyrábět nové předměty, dekorovat hřbitov i svůj zpočátku skrovný příbytek, a jak se na fantasy sluší a patří, lézt do podzemí a hledat poklady. Jen abyste brzy neskončili jako svůj vlastní zákazník. Graveyard Keeper vyjde ještě letos v létě na PC.

Nejnovější články