Grey Goo od Petroglyph slibuje klasickou realtime strategii
zdroj: tisková zpráva

Grey Goo od Petroglyph slibuje klasickou realtime strategii

17. 3. 2014 12:13 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Protrhnou smolaři z Petroglyphu konečně sérii porážek? Nejprve jim vyhořel vývoj End of Nations, pak nevyšel kickstarterový projekt, mohutně se propouštělo a vše se zdálo být odsouzené k zániku. Nyní, možná jako poslední vzepětí před koncem, tým, jehož členové stáli u takových realtime strategií jako Dune II, Command and Conquer nebo Star Wars: Empire at War oznámil novou RTS s názvem Grey Goo.

Hra se odehrává na planetě s lakonickým názvem Planet Nine a vypráví příběh tří rozdílných frakcí, které na sebe narazí a musí vyřešit své sousedské neshody. Hádejte jak... Nicméně tak snadné to nebude, protože planetě asi hrozí konec ze strany titulního „Grey Goo“, což je teorie z reálného světa, která popisuje scénář zničení Země skrz neustále se replikující nanoboty, kteří likvidují organický materiál.

Herní Grey Goo bude mít všechny vlastnosti RTS, tedy stavbu základny, sběr zdrojů, budování armády, posílání armády na protivníky. To, čím chce Grey Goo vyčnívat (i když konkurence dnes, bohužel, není zrovna velká) je důraz na budování základny a celkovou strategii než mikromanagement jednotek. Což znamená, že méně času strávíte dáváním příkazů jednotlivým jednotkám a více uvažováním nad tím, co stavět, co vyrábět a kde.

Co se týče oněch tří frakcí, zatím byla detailně představena jedna – Beta. Jde o prastarou rasu, která je na pokraji vyhubení a na Planet Nine rozložila svou poslední loď jako základ obnovy své společnosti. Víc, než co jiného, si u svých jednotek cení mobility. Jejich síly se koncentrují kolem expertně zkonstruovaných předsunutých výsp, bez nichž je celá armádní organizace Bety bezcenná. Využívají mechanizované obleky nebo rovnou velké bitevní roboty a představují vysoce technologizovanou společnost.

Dalšími dvěma frakcemi budou lidé a ono titulní nanobotí Goo, ovšem o nich zatím oficiální stránky mlčí. Grey Goo by měla vyjít koncem roku na PC skrze digitální distribuci na Steamu a my mu můžeme jen držet palce, protože vypadá jako závan starých RTS časů.

...

Nejnovější články