Hádanková Relicta vypadá jako The Witness na Měsíci
zdroj: Ravenscourt

Hádanková Relicta vypadá jako The Witness na Měsíci

9. 3. 2020 13:25 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Logických her z pohledu první osoby založených na hrátkách s fyzikálními zákonitostmi není nikdy dost. Valencijské studio Mighty Polygon si ve své prvotině půjčuje některé prvky z Portalu, ale bez samotných portálů se obejde a mění je za energetické štíty. Navíc vás mimo vesmírné základny pustí i do volné přírody a navzdory prostředí nejde o žádnou měsíční krajinu, jak byste od zasazení mohli čekat.

V Relictě vás čekají deštné pralesy, vyprahlé pouště, zastrčené jeskyně i království rampouchů, kde na vás každou vteřinou může vybafnout princezna Elsa a začít zpívat něco o tom, že se máte dát do neznáma dál. To byste opravdu měli udělat – hlubinami měsíční základny se možná touláte sami, skrývá ovšem tajemství, která mohou ovlivnit život vaší dcery i dalších lidí.

Díky unikátním rukavicím můžete ovládat magnetické a gravitační síly, což je klíč k řešení všech fyzikálních hádanek napříč terraformovanými krátery. Na opuštěné stanici se nicméně nacházejí také hádanky zcela jiného ranku, které se týkají intrikánství politiků 22. století. Právě proto je dcera hlavního hrdiny, jednoho z nejlepších fyziků generace, v ohrožení. I kvůli vašemu výzkumu stojí lidstvo na rozcestí.

zdroj: Vlastní

Přes tohle detailní příběhové pozadí by Mighty Polygon chtěli vyprávět především prostředím, a jak se můžete podívat v traileru i v galerii, minimálně v oboru nádherných scenérií tohle španělské nezávislé studio exceluje. Jestli se mu daří i v oboru komplexních fyzikálních puzzlů, bychom se měli dozvědět v průběhu letošního roku.

Relicta vypadá jako děťátko vzniklé z lásky Portalu a The Witness, takže pokud máte slabost pro sci-fi, fyziku a environmentální hádanky z pohledu vlastních očí, máte tu další titul, který se vyplatí sledovat.

Hra nemá stanovené konkrétní datum vydání, ale měla by vyjít na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a na Stadii během letošního roku.

Nejnovější články