Halo Infinite vévodí Master Chief, vývoj má před sebou dlouhou cestu
zdroj: tisková zpráva

Halo Infinite vévodí Master Chief, vývoj má před sebou dlouhou cestu

11. 6. 2018 14:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Microsoft otevřel svou tiskovou konferenci oznámením nového Halo, a to rovnou s Master Chiefem v hlavní roli. Namísto Halo 6 jsme ale dostali oznámení Halo Infinite a trailer, který svým způsobem není ani ze hry. Nové Halo vzniká opět ve studiu 343 Industries a pohání ho jejich zbrusu nový engine Slipspace.

Vývojáři na webu Xboxu upozorňují na fakt, že přiložené video je pouhým demem enginu, zatímco ve videu samotném používají označení „demonstrace enginu“. A je pravdou, že na poměry Halo jde o příliš klidný trailer, kde se téměř nic neděje a namísto bitvami či válečnou technikou se můžeme kochat leda prostředím.

Podle 343 jde pouze o malý nástřel budoucnosti Halo, která celou značku zavede do „nových a nečekaných směrů“. Hlavním středobodem Halo Infinite nebude nikdo jiný než oblíbený Master Chief. Příběhově bude Infinite zasazená do aktuální dějové linie a za události Halo 5: Guardians.

Minimálně po vizuální stránce nehodlají 343 předvádět nějaké zběsilé novoty, naopak z toho chtějí udělat něco jako best of Halo a vsadit na osvědčené postupy. Jak to bude s hratelností, módy, online prvky a podobnými nezbytnostmi ale teprve uvidíme.

zdroj: Archiv

Tvůrci jasně upozorňují, že hra, grafika i technologická stránka jsou pořád v aktivním vývoji a že se řada assetů mezi aktuálním demem a vydáním ještě nepochybně změní. Kdy k vydání dojde, zatím nevíme, nicméně podle všech upozornění tvůrců a informací o pouhé demonstraci enginu bych si nejspíš nevsadil ani na příští rok.

Nejnovější články