Halo se vrací na PC ...ale jenom jako free to play akce pro ruské hráče
zdroj: tisková zpráva

Halo se vrací na PC ...ale jenom jako free to play akce pro ruské hráče

26. 3. 2015 12:25 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Halo série se konečně vrací na PC, ale moc se neradujte. Halo Online je free to play střílečka, optimalizovaná pro low-end PCčka, a prozatím je navíc určená pouze pro Ruské teritorium, kde by měla být hra v rámci uzavřené bety být dostupná přes platformu 4game.

Halo Online běží na Halo 3 enginu a odehrává se na vesmírné stanici Anvil, kde proti sobě v rámci výcviku bojují s použitím experimentálních technologií vojáci třídy Spartan-IV. Halo Online nenabídne ani náznak kampaně, jde čistě jen o multiplayerová klání, navíc podle Q&A na Halo Waypoint šitá na míru ruským hráčům.

Vůbec netuším, co to znamená, ale na dotaz, zda je v plánu expanze s hrou do Ameriky či jiných částí Evropy tvůrci odpovídají, že by to znamenalo hru upravit - aby seděla hernímu stylu hráčům v jednotlivých regionech. A v tom případě zprovoznění Halo Online mimo Rusko příliš realisticky nevidím - ne v blízké budoucnosti. Otázkou je, jestli o Halo Online vůbec stojíte...

Zbývá dodat, že za vývoj hry jsou fakticky odpovědní tvůrci ze studia Saber Interactive, které možná znáte díky titulům Will Rock, TimeShift a Inversion. Již dříve navíc spolupracovali na vývoji X360 verze Halo: Combat Evolved Anniversary, případě Xbox One verze Halo: The Master Chief Collection.

Nejnovější články