Hardcore akce No Place for Bravery sází na permanentní smrt a minimalismus
zdroj: tisková zpráva

Hardcore akce No Place for Bravery sází na permanentní smrt a minimalismus

2. 9. 2016 10:19 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Tvůrci netradiční online hry Party Saboteurs se přesunuli z koktejlové party do světa fantasy a představili minimalistické roguelike RPG jménem No Place for Bravery. V tom se hráči v příštím roce ujmou party dobrodruhů brodících se světem zamořeným netvory, kteří mimo jiné stáli i za vyhubením lidstva.

To zmizelo ze světa, který si dle slov samotných autorů bere inspiraci například z akčního indie titulu Hyper Light Drifter, a to zejména ve spojení s grafickým stylem hry. Navrch tvůrci přidávají svižné ovládání, procedurálně generované světy a dokonce i manipulaci s časem.

Ta spočívá v tom, že hráči odehrají akce s jednou postavou, přetočí čas a reagují na to s postavou následující. Takto za sebou řetězí jednotlivé akce a plánují své útoky do nejmenšího detailu. Zajímavá mechanika si pochopitelně především klade za cíl přinést větší hloubku do hry a donutit hráče taktizovat, přiložený oznamovací trailer však z citovaných mechanik neodhaluje zhola nic a věnuje se pouze navození atmosféry hry.

Vedle převíjení času a plánování akcí se můžete těšit na minimalistický příběh vyprávěný pouze skrze prostředí a náhodně generované události. S dialogy nepočítejte a celkově by hra měla být prostořeká. To stejné platí i pro RPG prvky, jež prý tentokrát neznačí existenci kdovíjakých tabulek či prodírání se ciframi. Na obojí mají hráči zapomenout již předem.

Tak jako tak ale bude hra dělat svému jménu čest a na hrdinství nakonec vlastně nebude ani čas ani prostor – No Place for Bravery bude hodně obtížná hra, kterou je snadné pochopit, ale velmi těžké ovládnout.

Hráči se vedle krvavé obtížnosti mohou těšit na permanentní smrt, na inspiraci mnoha akčními klasikami žánru a na retro přístup, dnes indie hrám tolik vlastní. Datum vydání je ale ještě naneštěstí docela daleko – No Place for Bravery by mělo vyjít nejdříve na podzim příštího roku, a to zatím pouze na Steamu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články