Hardcore plošinovku Rain World rozšíří dvě nové slimákočky a multiplayer
zdroj: tisková zpráva

Hardcore plošinovku Rain World rozšíří dvě nové slimákočky a multiplayer

30. 6. 2017 11:06 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Rain World nám v dubnu dokázala, že spojení plošinovky se survival prvky dokáže být zatraceně zábavné, pokud tedy dokážete udržet nervy na uzdě. „Kolosální, nesmlouvavá, atmosférická, krutá i přenádherná, komplexní a s nečekanou hloubkou herních mechanik,“ taková hra dokáže být podle Honzovy recenze. Tvůrci z Videocult však nelení a pracují na prvním velkém rozšíření, které potěší jak hardcore publikum, tak i ty méně otrlé hráče.

Rain World dokázala překvapit svou obtížností, neobvyklými animacemi a živoucím ekosystémem, ve kterém má každé zvířátko jasně danou pozici v potravním řetězci. Až tedy na vás, protože svým chováním silně ovlivňujete své okolí. Co pro vás dříve byl predátor, se časem stane kořistí.

Chystané rozšíření udělá z aktuální hry v podstatě střední obtížnost. Ač se vám to nemusí zdát, najdou se tací, pro které je současná náročnost hry jen procházkou růžovým sadem. Tvůrci tak chtějí vyhovět oběma stranám komunity přidáním dvou hratelných slimákoček s odlišnými přístupy k ekosystému hry.

Rain World zdroj: tisková zpráva

Ti méně nároční hráči uvítají žlutého mnicha, který je od začátku ve větším souladu s přírodou. Ostatní zvířata jsou tak méně nepřátelská a mnich nevyžaduje tolik potravy k přežití. Na druhou stranu je to mnich, takže nedisponuje úplně velkou silou, což se projevuje méně účinným zacházením s kopím a kameny. Obecně by však mělo jít o snazší a příjemnější zážitek.

Zato růžový lovec je jeho pravý opak. Neustálý hlad ho žene k ukořistění těch největších predátorů, k čemuž mu dopomůže zrychlený metabolismus. Díky tomu se pohybuje rychleji a je mnohem silnější, ale spaluje více kalorií. S poražením těch nejmocnějších nepřátel mu pomůže schopnost nést více kopí najednou, ale kvůli svému negativnímu věhlasu se mnohem hůř prokousává prostředím.

zdroj: Adult Swim

Nové postavy doprovází i nová fauna a flóra. Jde například o obří vážky, hnusné pavoukovce, úl se včelami a mnoho dalších. Na jejich nechutné vzezření se můžete podívat zde. Zajímavé je, že se všechny nové bytosti nepřidají do základu hry, ale budou logicky rozděleny mezi ekosystémy všech tří hratelných slimákoček, abyste měli ještě větší důvod  odehrát všechny.

Velkou novinkou chystaného rozšíření bude i hra více hráčů. V multiplayeru se proti sobě postaví až 4 hráči v 50 postupně odemykatelných místnostech, kde se napříč různými módy snažíte přežít své soupeře, dotěrné hmyzáky a další potvory.

Posledním plánovaným obsahem expanze je spuštění Steam Workshopu, díky kterému se o dodatečný obsah postarají samotní hráči, či spíše moddeři mezi nimi. Mody fungují už i teď z této stránky, ale později budou přímou součástí hry.

Rozšíření zatím nemá stanovené datum vydání. Tvůrci z Videocult již mají pořádný kus hotový, ale momentálně se řeší business stránka s jejich vydavatelem Adult Swim Games. Poté přijde řada na termíny. Nutno dodat, že to vypadá na opravdu parádní obsah, který by mohl slušně natáhnout herní dobu. Do Rain World můžete vstoupit díky pěkné slevičce za 12 eur na Steamu.

Nejnovější články