Havajské RPG Nightmarchers připomíná Far Cry s polobohy a požehnanými samopaly
zdroj: tisková zpráva

Havajské RPG Nightmarchers připomíná Far Cry s polobohy a požehnanými samopaly

6. 2. 2018 12:39 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

“You’re welcome!” notuje si The Rock v muzikálové pohádce Moana (česky Odvážná Vaiana), která se zabývá životem starých Polynésanů. Hlavní hrdinka se spolu s polobohem Mauim vydává na sluncem prozářené, slanou vodou nasáklé dobrodružství, a málokterého diváka nepohltí místní kultura a příroda. Pokud jste podlehli i vy, obraťte svou pozornost k crowdfundingové platformě Fig, kde právě soupeří o pozornost akční RPG Nightmarchers. To ze všeho nejvíc připomíná ulítlejší Far Cry na Havaji.

Příběh začíná tím, čemu se v jiných hrách snažíte spíš zabránit - apokalypsou. Ta kompletně zdevastuje havajský ostrov Oahu, a moderní doba rychle ustoupí věku mýtů a legend. Z trosek zničených domů a roztříštěných aut vstávají bohové a polobohové, krajem prostupují tajemná kouzla, a vy coby hrdina Kai musíte udělat všechno pro to, abyste zastavili prasečího záporáka jménem Kamapaua’a kulkami, ocelí i tajemnými kouzly.

Po celém Oahu se nachází padesátka opevněných táborů, které existují proto, aby byly osvobozeny a vláda nad nimi předána jedné ze čtyř frakcí bojujících proti temným silám. Vy si vyberete, komu jednotlivé tábory nadělíte, a tím si odemknete konkrétní části příběhu, zbraně i speciální schopnosti, co vám ulehčí vaše spravedlivé tažení.

zdroj: Archiv

Můžete věřit moderní technice a nepřátele likvidovat z dálky sniperkami a kulomety. Můžete popadnout palici a vyřídit si to s nimi pěkně zblízka. Nebo se spolehnete na mystická umění, která vám umožní například vyvolat malou, oheň chrlící sopku, posednout jednoho z nepřátel a dočasně ovládat jeho tělo, nebo se dokonce proměnit v ptáka či žraloka.

Nightmarchers zdroj: tisková zpráva

Styly boje a průzkumu světa navíc můžete volně kombinovat. Klidně si na běžný samopal namontujte magickou pažbu, požehnaný zásobník a tlumič z podsvětí. Jen musíte dávat pozor na to, že táborů, a tedy i bodů schopností, je omezené množství, takže během jednoho průchodu hrou nikdy neodemknete všechno.

https_%2F%2Fplayfig.s3.amazonaws zdroj: tisková zpráva

Po cestě budete potkávat dávné bohy a hrdiny polynéské mytologie, kteří se postupně představují na stránkách kampaně na Figu, a hle! Je tu i Maui. Musím tedy říct, že filmový vysmátý potetovaný pořízek mi je trochu sympatičtější než divný ptačí chlápek vágně připomínající slavný quest z druhého Zaklínače.

zdroj: Archiv

Ale Rock je prostě Rock, takže bych to Nightmarchers nezazlíval. Naopak se mi zdá, že když se tvůrcům do 10 dnů podaří vybrat kýžených 100 tisíc dolarů, ve třetím kvartálu letošního roku by se herní svět mohl dočkat vážně zajímavé alternativy k obvyklým vysokorozpočtovým openworldům.

Uznávám, že soudě dle videí má zatím hra k dokončení hodně daleko a z barevného spektra je mi trochu nevolno, ale za možnost poletovat nad Havají a následně rozstřílet boha divným spektrálním kalašnikovem bych vývojářům (na rozdíl od nevděčnice Moany) srdečně poděkoval.

Nejnovější články