Hellenica kombinuje taktické RPG s antickým Řeckem a steampunkem
zdroj: tisková zpráva

Hellenica kombinuje taktické RPG s antickým Řeckem a steampunkem

3. 10. 2016 14:59 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Co by se stalo, kdyby v antickém Řecku proběhla industriální revoluce spojená s vynálezem parního stroje? Odpověď vám může poskytnout taktické RPG Hellenica, které se inspiruje klasickými sRPG tituly v čele s Final Fantasy Tactics. Za hrou stojí malý losangeleský tým Dragonloft a podle popisu je jasné, že jde o poctu klasickým japonským tahovkám, ovšem v unikátním zasazení, které vám bude (pokud jste neminuli základní klasické vzdělání) blízké.

I když Řecko, respektive jeho městské státy, prošly radikálním technologickým skokem, výsledkem není ráj na zemi, ale jen pokročilejší forma války mezi jednotlivými polis. Tvůrci do mixu přidávají i antickou mytologii a magii, což se promítá i do původu hlavní hrdinky Diony. Tu na zem vyslala bohyně Artemis jako Arktos, vyvolenou medvědí válečnici, která se umí proměnit v… medvěda.

K dispozici bude několik příběhových linií, které budete moci svými volbami měnit. Můžete pomáhat Sokratovi a Platónovi udržovat pořádek v Athénách, válčit po boku mechanicky vylepšených spartských králů proti tradicionalistům, a nebo pomoci perskému princi Kýrovi osvobodit jeho lid. Každá z linií bude obsahovat jiné společníky, kteří se k vám vydají, přičemž nepůjde odehrát všechny. Hellenica je stavěná na několikeré hraní.

Součástí kouzla zasazení hry je objevování změn, které s industriální revolucí v známém prostředí nastaly. Trochu to evokuje barvitou realitu 80 Days, jen zde místo technoZulů najdete třeba velkou Thébskou železnici. Když ale odhlédnete od příběhu, jádro hry tkví v tahových soubojích na čtvercové mapě a co nejefektivnějším využití speciálních schopností jednotlivých hrdinů.

Každý z nich má unikátní schopnosti, což znamená, že i boj v každé dějové linii bude trochu jiný, protože nebudete mít úplně stejnou partu. Kromě základní čtveřice hrdinů bude k dispozici další desítka, jež půjde zverbovat v rámci vašeho putování. Jak postupujete hrou, vaši hrdinové si odemykají nové schopnosti, takže byste měli pocítit i vývoj své taktiky. Navíc je sympatické, že na rozdíl od mnoha současných tahovek Hellenica klade důraz na terén, tedy převýšení a z toho plynoucí útoky a možnosti dalšího využití útoků, kdy třeba protivníka shodíte ze srázu nebo využijete vyšší polohy.

Dragonloft momentálně shání hlasy pro podporu hry na Steam Greenlightu a kdy vyjde plná hra je zatím ve hvězdách. Každopádně je ale vidět, že už má tým za sebou kus práce, o čemž se můžete přesvědčit na vývojářském blogu. Pokud se podaří vše dotáhnout do konce a příběh i souboje budou mít dostatečnou hloubku, mohlo by se z Hellenicy vyklubat příjemné strategické RPG.

zdroj: Archiv

Nejnovější články