Herní festival GameDay vysvětlí tvorbu her nováčkům a přiveze tvůrce The Swapper
zdroj: tisková zpráva

Herní festival GameDay vysvětlí tvorbu her nováčkům a přiveze tvůrce The Swapper

8. 5. 2014 16:00 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Stejně jako v minulých letech bude i letos součástí festival animovaného filmu v Třeboni s názvem Anifilm zajímavá herní akce s názvem GameDay, která dle tiskové zprávy „návštěvníky nechá nahlédnout do kuchyně českých i zahraničních herních tvůrců a umožní jim vyzkoušet si to nejzajímavější z připravovaných novinek.“ GameDay se koná v pátek 9. a v sobotu 10. května, vstup je zcela zdarma a v článku se dozvíte bližší informace o programu, jehož součástí je třeba přednáška tvůrce parádní hry The Swapper.

Páteční program GameDay tvoří workshop o vývoji her určený zejména pro začátečníky, přednáška Olliho Harjoly o vývoji The Swapper a přednáška Clemense Scotta z rakouského studia Broken Rules, které má na kontě zajímavé tituly Chasing Aurora, Secrets of Raetikon nebo And Yet It Moves.

Sobotní program je poněkud bohatší a zaměřený hlavně na prezentaci projektů českých týmů. Tiskovka popisuje náplň sobotního dne zcela jasně: „V sále třeboňské Besedy k vidění stánky nezávislých českých studií s ukázkami jejich současné tvorby. Návštěvníci si zde budou moci poprvé prohlédnout a vyzkoušet připravované novinky týmů Allodium, Dreadlocks, Fun 2 Robots, Circus Atos, Mad dream factory či Lipa Learning.

Zároveň na stejném místě proběhne i pásmo přednášek o vývoji aktuálních českých projektů, budoucnosti enginu Unity 3D, hrách pro předškolní děti či novém evropském podpůrném programu Kreativní Evropa.“

Podrobností o GameDay najdete na homepage této herní akce a za opakovanou zmínku určitě stojí, že festival je přístupný bezplatně. Pokud se chcete naživo setkat s vývojáři z Fun 2 Robots, Amanita nebo Dreadlocks, Třeboň byste svou návštěvou měli poctít. Možná se tam potkáme :)

Nejnovější články