Hidden Runaway není další regulérní díl adventurní série!
zdroj: tisková zpráva

Hidden Runaway není další regulérní díl adventurní série!

15. 10. 2012 17:44 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Vývojáři z Pendulo Studios se nedávno skrze alternativní crowdfundingový server Gamesplanet Lab pokoušeli zafinancovat novou adventuru Day One, ale jak se můžete sami přesvědčit, nepovedlo se jim to. A tak zkouší jiné způsoby, jak získat peníze na vývoj dalších klasických point and click adventur. Tím prvním, který je napadl a rozhodli se jej realizovat, je recyklace.

Pendulo ve spolupráci s BulkyPix vzali první díl Runaway, rozřezali jej na kousíčky, přidali do hrnce minihry a casual hádanky a celé to pod názvem Hidden Runaway vydají 18. října na Appstoru (a snad i PC) za necelá tři eura. Pokud vám to ještě nedošlo, tak Hidden Runaway je hra řadící se do žánru hidden object, ve kterých máte na statické obrazovce za úkol něco konkrétního udělat, aby vás hra pustila do další obrazovky, potažmo k další minihře atd.

Jak už bylo řečeno, Hidden Runaway bude využívat materiály a scénky z prvního dílu série, přičemž tvůrci z Pendula celý tento projekt potáhli jakousi pseudo story o sbližování rozhádané ústřední dvojice Gina a Brian. Normálně by se spolu nebavili, ale nějaký hollywoodský maniak je příhodami těch dvou z prvního Runaway tak uchvácen, že podle nich hodlá natočit filmový trhák. A k tomu potřebuje vzpomínky obou dvou.

Jestli mi to přijde jako laciné a svým způsobem i nedůstojné zacházení se značkou Runaway, na to lidově řečeno kálí pes. Pokud to má vývojářům pomoci v generování peněz na vývoj dalších klasických adventurek, tak proč ne. Jen aby to ale značku zbytečně nedevalvovalo… to by byla škoda, přestože třeba poslední Runaway zas taková pecka rozhodně nebyla.

Nejnovější články