Hideo Kojima chystá nový Silent Hill – s Guillermem del Torem
zdroj: tisková zpráva

Hideo Kojima chystá nový Silent Hill – s Guillermem del Torem

13. 8. 2014 20:44 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Mysleli jste si, že se včera na tiskové konferenci Sony objevil Hideo Kojima jen proto, aby ukázal bizarní kus s krabicí z Metal Gear Solid V: The Phantom Pain? Kdepak, japonský lišák věrný své pověsti vlastně představil úplně jinou hru, byť ne úplně přímo. Během tiskovky byl ukázán nicneříkající video ze hry P.T. s tím, že interaktivní trailer je hned ke stažení na PS4 a určitě si jej máme zkusit.

Někteří lidé se na to hned vrhli a po cca hodině hraní velmi atmosférického hororu ve zhaslém domě se dostali do zšeřelého města, načež se objevily čtyři klíčové věci. První bylo jméno Hidea Kojimy. Druhou bylo jméno Guillerma del Tora. Třetí tvář Normana Reeduse (Daryl z Walking Dead) a nakonec nápis Silent Hills a charakteristická hudba. Hurá. Hurá. Hurá.

Celý záznam z hraní dema nadšené letsplayerky najdete tady. Pokud by vás nebavil celý průchod domem, podívejte se na finále s klíčovými momenty ve videu na konci článku. My se zatím budeme nekontrolovaně radovat. Navíc, tahle kombinace vůbec nevypadá jako nějaký vtípek. Kojima dlouho mluvil o tom, že by rád udělal Silent Hill. Navíc je to velký fanda filmů Guillerma del Tora a také fanda Walking Dead. Jen jsme všichni mysleli, že když se nedávno fotil s Normanem Reedusem, bylo to kvůli fanouškovství a ne traileru na nový Silent Hill. Vlastně Silent Hills. Víc toho zatím nevíme - ani datum vydání, ani další platformy kromě PlayStation 4. Stačí to ale na to, abych chápal nadšené výkřiky oné letsplayerky.

zdroj: Vlastní

Kojima večer při prezentaci Metal Gear Solid V: The Phantom Pain vysvětlil, že zatím o projektu nemůže moc mluvit. Něco málo ale prozradil. Třeba P.T. prostě znamená „playable teaser,“ tedy hratelný teaser. Prý byl ale velmi překvapený, jak rychle někdo teaser prolétl, protože čekal, že to nejrychlejší zvládne tak za týden. Samotný hratelný teaser prý byl experiment, jehož cílem bylo udělat ve Fox Engine horor, ale aby vypadal jako nezávislý titul, takže museli grafické stránce ubírat, aby hned neprozradili, že tohle indie hra není.

K Silent Hills prý Kojima může říci jediné. Původně chtěli s Guillermem del Torem udělat hru, ze které se počuráte. Pak si to ale rozmysleli a rozhodli se udělat hru, ze které se, cituji: „pose***e.“ Po obsahu hraného teaseru bych tomu i věřil. Kojima i vtipně poznamenal, že problém bude i v tom, že v týmu je hodně lidí, kteří se snadno vyděsí – Kojimu mezi ně máme počítat – a tak je problém, kdo bude samotnou hru testovat.

Nejnovější články