Historická strategie Pre-Civilization Egypt vzdělává o předdynastické době
zdroj: Vlastní foto autora

Historická strategie Pre-Civilization Egypt vzdělává o předdynastické době

11. 10. 2016 17:36 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Před půl rokem jsme vás informovali o existenci ruské historické strategie Egypt Civilization, která se od té doby stihla přejmenovat na Pre-Civilization Egypt a včera i vyjít na Steamu. Nejde o přehnaně komplexní dílko a základní herní mechaniky jsou prosté, ale hlavní přínos by měl být ve vzdělávacím prvku, který hráči zprostředkuje technologický a kulturní vývoj v předdynastické době. 

Původně měla hra mapovat vývoj od roku 5000 př.n.l. až do období pádu tradičních dynastii v roce 1070 př.n.l. Nakonec se ale rozhodli pro sevřenější období, které končí po cca 2000 letech po začátku hry a věnuje se klíčovým okamžikům před nástupem všem tak známých dynastií a stavitelů pyramid. Ostatně, cílem je ukázat nepříliš známé období historie, které ale bylo pro vývoj civilizace klíčové.

Tvůrci z Clarus Victoria na hře spolupracovali s Ruskou akademií věd a výsledkem je třeba 48 technologií, které budete moci, stejně jako tehdejší Egypťané, vynaleznout, demonstrace vývoje náboženství a samozřejmě dobová mapa tehdejší říše. Navíc bylo na základě vykopávek zrekonstruované město Hierakonpolis, které budete moci postavit sami.

Pre-Civilization Egypt má hodně blízko k deskovým hrám a základ spočívá v balancování s několika dostupnými zdroji a postupné expanzi. Jak už u Clarus Victoria bývá zvykem, hra se chystá i na tablety a pokud byste chtěli nejprve zkusit, zda titul stojí za investici devíti eur stojí, můžete si zkusit demo, které je na Steamu také ke stažení.

zdroj: Archiv

Nejnovější články