Hitman konečně dostane výroční edici s novou kampaní a kopou vylepšení navrch
zdroj: tisková zpráva

Hitman konečně dostane výroční edici s novou kampaní a kopou vylepšení navrch

25. 10. 2017 10:45 | Novinky | autor: Adam Homola |

Více než rok a půl po vydání první epizody a rok po vydání epizody poslední je konečně tady. Edice Game of the Year pro povedený stealth sandbox z minulého roku. Pokud jste s nákupem Hitmana na něco čekali, teď už asi nemusíte dál otálet a můžete si kompletní edici pořídit. Najdete v ní samozřejmě všechno, co byste asi očekávali – veškerý stávající obsah, k tomu nějaký nový, a ještě kopu vylepšení navrch.

Hitman: Game of the Year Edition vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One už 7. listopadu a bude obsahovat kompletní první sezónu, novou kampaň, nové kontrakty Escalation, nové zbraně, převleky, výzvy apod. Jde vůbec o první obsahový výstup studia IO Interactive od doby, kdy se z nich stalo nezávislé studio.

Kompletní první sezónou se v rámci Game of the Year Edition myslí úplně všechno, tedy sedm lokací, všechny bonusové mise, typy kontraktů a celkem přes sedm stovek výzev. Komu by to snad bylo málo, může se těšit ještě na zcela novou kampaň jménem Patient Zero. V ní bude Agent 47 bojovat především s časem – musí totiž zabránit rozšíření jednoho zákeřného viru.

Patient Zero se skládá ze čtyř misí odehrávajících se v dobře známých lokacích (Bangkok, Sapienza, Colorado, Hokkaido). Ty ale vývojáři upravili k nepoznání, a kromě nových příležitostí v nich najdete také několik nových převleků, postav, výzev, herních mechanik, upravené uživatelské rozhraní, a dokonce i umělá inteligence by se měla naučit novým kouskům.

zdroj: Archiv

Společně s Game of the Year Edition vyjde 7. listopadu také bezplatný update pro všechny majitele jakékoliv verze Hitmana. Konkrétní detaily updatu vývojáři teprve oznámí, ale už teď alespoň naznačili, že chystají přepracované uživatelské rozhraní, nové funkce do menu kontraktů a třeba i lepší systém nasvícení všech lokací a misí.

Jestliže jste v minulosti hráli alespoň jeden Elusive Target, dostanete za odměnu a jako výraz díků speciální minci. Pokud si plánujete pořídit Xbox One X, můžete se v případě Hitmana těšit na nativní 4K, vyšší framerate a další detaily, které vývojáři oznámí a rozeberou později. PC hráči zase dostanou podporu Tobii Eye Tracking a všichni budou těžit z opravy řady bugů, drobností a vůbec dalšího odladění hry.

Zajímavým, a popravdě i trochu překvapivým krokem tvůrců je opětovná aktivace všech misí z ranku Elusive Target. Jestliže vám tak nějaký cíl utekl a nestihli jste se ke hře v danou dobu dostat, budete mít díky reaktivaci druhou šanci. Ovšem pozor, reaktivace neplatí pro Elusive Targety, které jste už hráli, ať jste je splnili úspěšně, nebo se vám daná mise nepovedla.

Hitman 6 (pracovní název) zdroj: tisková zpráva

V takovém případě je vám opakování zapovězeno a pořád tak platí, že na Elusive Target máte jen jeden jediný pokus. Jejich reaktivace je tak spíše příležitostí pro nové hráče a šancí odchytit si ty, které hráčům stávajícím utekli. První staronový Elusive Target bude aktivní krátce po vydání Game of the Year Edition.

Výroční edici Hitmana získáte jednoduše: pokud hru nemáte a pořád jste čekali, prostě si ji najdete a koupíte v příslušném digitálním obchodě. Hra vás v takovém případě vyjde na plnou cenu, tedy 60 dolarů/eur. Majitele první sezóny ale asi nepotěší zpráva, že obsah a vylepšení Game of the Year Edition se jim do hry nedostanou formou bezplatného updatu. Pokud už Hitmana vlastníte a máte o GOTY zájem, musíte si zakoupit upgrade v hodnotě 20 dolarů.

Upgrade bude dostupný také pro všechny hráče, kteří si koupili všechny epizody jednotlivě, nebo vlastní Intro Pack či Upgrade Pack. Jakkoliv tak může být pro nejednoho majitele přítomnost dvacetidolarového upgradu lehkým zklamáním, je na první pohled jasné, že ze strany studia jde především o snahu dostat k Hitmanovi nové hráče.

Vývojářům jde především o ty, kteří zatím váhali a nezkusili ani jednu epizodu. Právě jim je Hitman: Game of the Year Edition šitá na míru a nutno říct, že z tohoto úhlu pohledu vypadá víc než lákavě. Nemusíte už totiž řešit epizody a čekat na další obsah, jednoduše si můžete zakoupit nového Hitmana v jeho kompletní a zatím nejlepší možné formě.

Nejnovější články