Hitman se v červencovém updatu zbavuje zapomětlivých stráží a přidává poslední Elusive Target
zdroj: tisková zpráva

Hitman se v červencovém updatu zbavuje zapomětlivých stráží a přidává poslední Elusive Target

17. 7. 2017 11:45 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Po dlouhém období temných zvěstí to vypadá, že fandové plešatého zabijáka s tetováním na lebce mají konečně důvod k radosti. Square Enix se sice zbavil vývojářů ze studia IO Interactive, těm se však následně podařilo dohodnout odkup své firmy i značky Hitman, jak to ve svém článku popsal Adam. Co to znamená pro loňský epizodický titul? Doufejme, že v dlouhodobém měřítku druhou sezónu. V tom krátkodobém je tu alespoň vydání nového červencového obsahu. Update opravuje některé docela legrační chyby, pohrává si s obtížností boje a představuje poslední Elusive Target.

Nejprve si posvítíme na to, k čemu by se Agent 47 neměl uchýlit téměř nikdy – otevřené přestřelky. Vývojáři se v červnu rozhodli trochu zjednodušit boj na nižší obtížnost, a tak Hitmanovi nadělili větší počet životů. Komunita ho následně překřtila na Tank 47, protože byl schopen se oklepat z až nadpřirozené dávky olova, a i když se tým dušuje, že tohle pojmenování je „láskyplné“, přece jen se za ním skrývala jasná nespokojenost.

Inu, IO naslouchají. Tahle změna teď byla zrušena a vývojáři na to jdou trochu jinak, s větší nuancí. Snížili kadenci nepřátelských pistolí a poškození na dlouhou vzdálenost, a naopak zvýšili regeneraci vašeho zdraví. Efektivnější odteď bude i asistované míření. Ale pozor – nic z toho se nedotkne obtížnosti „Professional“, která bude i nadále nesmlouvavě vražedná. Po novém updatu se k ní navíc dostanete výrazně dřív než předtím – na 5. úrovni Mastery místo na 20.

A teď už k žertovným bugům a jejich nápravě. Pokud jste často procházeli misí The Icon, mohli jste narazit na zajímavý problém – stráže s prsty od másla a pamětí hlavního hrdiny filmu Memento. Když našly zbraň povalující se na zemi, tak ji sebraly a překvapeně na ni reagovaly, přesně tak, jak to mají v popisu práce – tedy do té chvíle, než ji nevyhnutelně upustily zpátky na zem. Asi uhodnete, co následovalo pak. Znova ji sebraly, znova na ni překvapeně reagovaly, a celé to připomínalo nějaký pythonovský skeč. 

Tyhle doby jsou nyní minulostí, protože chyba byla "bohužel" opravena. A stejný osud potkal i zlobivou toaletu z Marrákeše. Záchody Hitmanovi už tradičně slouží jako vražedná zbraň, ale většinou v nich své oběti utopíte. V takové situaci je toaleta statická, zatímco topený ubožák velice mobilní. V Maroku se však role obrátí, když porcelánovou mísu smrti skopnete na hlavu místního generála. Občas se však mohlo stát, že záchod začal glitchovat a místo cíle nepochopitelně zabil Agenta 47. Naneštěstí se mi nepodařilo dohledat video s bugem, ale aspoň se můžete podívat, jak má tahle vraždička správně vypadat. 

Kreativní odstranění si bezpochyby zaslouží i poslední Elusive Target první sezóny jménem Mr. Giggles. Potkáte ho taktéž v Marrákeši, kde bude pobývat ještě celý týden. Stejně jako u ostatních cílů téhle kategorie máte na jeho eliminaci jediný, časově omezený pokus. Když ho zkazíte, je konec. Na oplátku vás ale čekají krásné odměny v podobě nových obleků pro Agenta 47… Nebo staronových, protože několik z nich je založeno na outfitech z předchozích her. 

Hitman 6 (pracovní název) zdroj: tisková zpráva

Další úpravy již nejsou tak vzrušující, ale přesto by mohly leckoho potěšit. Jde například o snížené nahrávací časy v Xbox One verzi, zpřehlednění minimapy, opravu problémů s připojením na servery nebo přeleštění nabídky trofejí v PlayStation 4 verzi, kterou trápily překlepy a chybičky. Pokud se vám nelíbil epizodický přístup, teď si můžete být více méně jistí, že první sezóna Hitmana je tak kompletní, jak jen může být, i když je pravda, že na srpen se chystá další update. "Deklarace nezávislosti" zjevně IO vůbec nebrání se o svého miláčka starat, jak se patří.

Nejnovější články