Hlavní scenárista Cyberpunku 2077 odešel do Blizzardu
zdroj: tisková zpráva

Hlavní scenárista Cyberpunku 2077 odešel do Blizzardu

24. 1. 2019 10:19 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Je obecně známo, že studio Blizzard připravuje nové, zatím neoznámené projekty, takže určitě dává smysl rozšířit řady svých zaměstnanců o co nejschopnější a nejzkušenější vývojáře. Zrovna tohohle chlapíka ovšem možná mohli ještě chvíli nechat tam, kde byl. Kreativním ředitelem některého z nových projektů se totiž stal Sebastian Stępień, klíčová postava CD Projektu RED, který až doteď pracoval jako narativní ředitel Cyberpunku 2077.

Všechno se prozradilo na Stępieńově LinkedInu, kde je uvedeno, že v Blizzardu začal pracovat v lednu 2019. Trochu zmatečně tam sice zároveň pořád stojí, že pracuje v CD Projektu, ale Hollywood Reporter získal krátké vyjádření zástupce Blizzardu, který potvrdil, že kalifornská firma zkušeného vývojáře opravdu najala.

Stępień působil jako scenárista zaklínačské série a jeden ze tří kreativních ředitelů Zaklínače 3, takže CV má rozhodně dostatečně nabušené na to, aby se o něj zajímaly všechny firmy v herním průmyslu. Je ovšem trochu zvláštní, že opouští CD Projekt zrovna ve chvíli, kdy chystá asi tu nejambicióznější hru ve své historii.

Je možné, že ho zkrátka zlákala lepší nabídka, to se dá v tuhle chvíli jen těžko odhadovat. Zároveň by mi ale přišlo zvláštní, kdyby Stępień před svým odchodem nedokončil to, co započal.

Dá se například odhadovat, že scénář Cyberpunku už je hotový. Stępieńovým oficiálním titulem byl sice „narrative and setting director“, takže určitě jen neseděl v temné místnosti a nepsal na stroji dialogy, ale i tak je možné, že jeho vliv na chod projektu už byl v téhle fázi výrazně menší než na začátku.

Jsou to spekulace. Jisté je, že Blizzard si pro některý svůj příští projekt pojistil velice schopného kreativního ředitele, tak uvidíme, nač ho vlastně chce využít. Psaní příběhů do Overwatche nebo (vzdych) Diablo Immortal to asi nebude.

Nejnovější články