Hollow Knight se namísto DLC dočká plnohodnotného pokračování
zdroj: Team Cherry

Hollow Knight se namísto DLC dočká plnohodnotného pokračování

15. 2. 2019 8:55 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Fanoušci vynikající metroidvanie Hollow Knight se už nemohli dočkat naznačovaného dodatku, ovšem namísto něj jim Team Cherry nadělí druhý díl. Nenápadná nezávislá hříčka, kterou fanoušci zafinancovali na Kickstarteru a poprvé vyšla před dvěma lety na PC, se dočká pokračování s podtitulem Silksong.

Vývojáři ho původně skutečně plánovali vydat jako DLC k prvnímu Hollow Knightovi, ale prý jim velmi rychle nabobtnalo pod rukama. Trojice, která Team Cherry tvoří, si tak na dokončení Silksong možná vyhradí trochu víc času, než se původně zdálo. V oznamovacím traileru totiž o datu vydání není ani zmínka.

zdroj: Microsoft

Změní se taky hlavní hrdina, respektive hrdinka. Knighta z prvního dílu vystřídá Hornet, která má trochu akrobatičtější styl, takže se připravte na ještě akčnější plošinovkové i soubojové pasáže.

V základu ale pořád půjde o metroidvanii, tedy budete prozkoumávat prostředí, bojovat s nepřáteli, odemykat nové schopnosti, abyste si otevřeli dříve nepřístupné lokace. Klasika. Silksong se navíc odehrává v jiném království než původní Hollow Knight a bude v něm číhat na 150 nových nepřátel.

Hollow Knight: Silksong tak vyjde neznámo kdy na PC a Nintendo Switch, i když Team Cherry nevylučují, že se objeví i na dalších platformách. Všichni, kdo zafinancovali první díl na Kickstarteru, obdrží pokračování zdarma.

Nejnovější články