Hororová skákačka The Nightmare From Beyond se odehrává ve světě inspirovaném Lovecraftovým dílem
zdroj: tisková zpráva

Hororová skákačka The Nightmare From Beyond se odehrává ve světě inspirovaném Lovecraftovým dílem

3. 4. 2017 14:45 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Když jsem viděl první záběry ze skákačky The Nightmare from Beyond od salvadorského studia Domaginarium, přemýšlel jsem, proč hlavní postava skáče tak podivně, nepřirozeně. To, co vypadalo jako bizarní technická nedokonalost, se ale vysvětlilo během popisu děje hry. Hlavní hrdinka Sanja totiž není člověk, ale členka rasy D’nyg z jiné planety. Ani to ji ale nepomůže před děsy, které potká při cestě za záchranou své sestry.

Tvůrci se dle svých slov silně inspirovali u Lovecrafta a jeho pojetí zla, prastarých démonů, prohnilosti apod. Jejich universum bude mít dost vlastních hrozeb, které na Sanju budou čekat během jejího rozkrývání záhad tajemného světa. Střídat se zde bude prostředí chrámů s cizími, mimozemskými stavbami, jejichž původ a účel nejspíš ani nerozluštíte. V tom ovšem tkví kouzlo tohoto specifického žánru.

Nepočítejte zde ovšem s nějakou velkou akcí, pokud už dojde na nějakou konfrontaci, podle obrázků se bude Sanja bude spíš schovávat nebo utíkat. Hlavním pilířem hratelnosti budou ovšem puzzly vycházející z prostředí a hledání cesty dál. Podle obrázků dojde i na občasné dialogy, nicméně základ hry by měl spočívat právě v poskakování po úrovni. Vizuálně je na hře samozřejmě vidět menší rozpočet (část financí pochází i z grantu salvadorské vlády), ale samotné animace a stylizace k cizímu světu sedí.

zdroj: Vlastní

Domaginarium by The Nightmare from Beyond rádi vydali kromě PC i na PS4 a PS Vita. Kdy se to povede, je zatím ve hvězdách. Další zprávy o hře pocházející z exotických salvadorských vývojářských luhů a hájů najdete na oficiálních stránkách.

Nejnovější články