Hráče Assassin’s Creed Origins čeká hardcore obtížnost i Horda
zdroj: tisková zpráva

Hráče Assassin’s Creed Origins čeká hardcore obtížnost i Horda

6. 12. 2017 16:42 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

O Ubisoftu se aktuálně nedá říct, že by zanedbával péči o své tituly po vydání. Season pass je už dnes samozřejmostí, nicméně o nějaký ten dodatečný obsah nejsou ochuzeni ani hráči, kteří za hru další peníze utrácet nechtějí. Kromě edukativního módu Discovery Tour se Assassin’s Creed Origins v průběhu prosince dočká i zdarma dostupného updatu, které by měl přinést především větší výzvy v rámci soubojů.

Pokud vám původní hra přišla lehká, určitě vám nad tímto oznámením srdíčko zaplesá. Koneckonců, soubojový systém nejnovějšího přírůstku v sérii Assassin’s Creed se notně inspiroval u Dark Souls, které prosluly svou nekompromisní obtížností. Je tedy zřejmě na místě snažit se přilákat právě tu skupinku hráčů, lačnících po tuhých protivnících. Právě ty by měla přinést obtížnost Nightmare, stejně jako nutnost více taktizovat, plížit se a využívat správné zbraně a nástroje k likvidaci konkrétních nepřátel.

Kromě toho přibude také možnost zapnout si dynamické škálování protivníků, aby nabírali zkušenosti a levelovali spolu s vámi. Už by se tedy nemělo stávat, že se vrátíte do některé z úvodních lokací a všechny budete kosit na jednu ránu. Naopak, i skupinka banditů z Bayekovy rodné vísky může v tu ránu představovat pořádně tvrdý oříšek. A co teprve smečka hyen někde v divočině.

zdroj: Ubisoft

Protože co v divočině poznáš, v aréně jako když najdeš. Příležitost prokázat nabyté bojové schopnosti dostanete na severním pobřeží. Kyrénská aréna se stává hostitelem hordy, tedy spíš nekonečných hord nepřátel, toužících po titulu šampiona, věčné slávě a Bayekově krvi. O místečko na výsluní se samozřejmě můžete ucházet i vy - pokud si troufáte a máte dost zkušeností. Doporučený level je totiž podle tvůrců alespoň 32.

A když obstojíte i před nepolevujícími vlnami protivníků, stále vás ještě čekají zkoušky samotných bohů. O první z nich referoval Patrik minulý měsíc, kdy na Egypt seslal svůj hněv vládce smrti Anubis a poté pán Nilu Sobek. Egyptských ran bylo sice údajně deset, nahněvaní bohové v podobě chyb programu Animus jsou ovšem jen tři. Trojici nyní doplní bohyně války se lví hlavou Sachmet, která dokáže ovládat žhavý pouštní vítr, protínat srdce svých nepřátel přesnými šípy a dokonce chrlit oheň.

Jestli jste některou konfrontaci s božskými glitchi prošvihli, v prosinci budete mít šanci vše dohnat a splnit si i finální zkoušku, která by měla zahrnovat boj se všemi třemi naráz. Odměnou za dokončení všech epických soubojů budiž speciální oblek pro Bayeka, stejně jako set legendárního luku a zbraní. Bezplatný update by měl na PC, PS4 a Xbox One dorazit v nejbližších dnech.

Nejnovější články