Hráči Sony přesvědčili, aby se zasadila o vydání Yakuza 5 a Persona 5 na Západě
zdroj: tisková zpráva

Hráči Sony přesvědčili, aby se zasadila o vydání Yakuza 5 a Persona 5 na Západě

8. 12. 2014 14:59 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Fanoušci echtovních japonských her na v Evropě a USA mají v těchto měsících důvod k radosti. Nejen, že na PS Vita vychází stále více lokalizovaných titulů, ale chystají se i další pecky, u kterých je vydání anglické verze vždycky velkou loterií. Patří mezi ně čerstvě i dva roky stará Yakuza 5 nebo chystaná Persona 5.

V případě Persona 5 není oznámení verze pro EU a US trhy překvapivé, protože čtyřka se dobře prodávala, hlavně v Golden verzi na PS Vita. Na hře pracuje z velké části tým, který stojí za předchozími díly, včetně designéra postav Šigenory Sedžimy a skladatele Šodži Megura. V čele šéfa vývoje pak stojí Kacuro Hašino.

Základním tématem Persona 5 je svoboda a její význam pro jednotlivé hrdiny, zvláště v kontextu pastí moderního světa a života. Zatímco u trojky byla barevným letimotivem modrá a u čtyřky žlutá, Persona 5 zvolila červenou. Kdy přesně hra vyjde sice není jasné, ale už víme, že se objeví na PlayStation 3 a PlayStation 4.

zdroj: Vlastní

Pátý dál série Yakuza díl, který na Západě vyjde dva roky po vydání v Japonsku, vychází z děje předchozích her a hlavním hrdinou je stále Kazuma Kirjú. Schyluje se k válce dvou zločineckých organizací a tentokrát se podíváte do několika měst najednou. Kromě obligátního Tokia třeba do Sappora či Nagoye.

Yakuza 5 vyjde v roce 2015 na PS3 a bylo by hezké, kdyby na Západě vyšel i letošní spin-off z PS Vita s názvem Yakuza Ishin!, který hráče zavádí do Japonska 19. století.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články