Hračičkové z Nintenda odhalili novou řadu kartonového příslušenství pro Switch
zdroj: tisková zpráva

Hračičkové z Nintenda odhalili novou řadu kartonového příslušenství pro Switch

18. 1. 2018 12:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nintendo včera během dne prozradilo, že na večer chystá oznámení „nového interaktivního zážitku“. V redakci jsme ihned začali spekulovat o věcech, které nám na konzoli Switch momentálně chybí nejvíc – cloudsavy a plnohodnotná onlinová služba. Víc jsme se asi mýlit nemohli. Nintendo Labo, jak se nová řada produktů jmenuje, neposouvá hranice Switche do budoucnosti, ale spíš do minulosti. Elektroniku totiž střídá karton.

V Nintendu si asi řekli: „Proč se dělat s kvalitními plastovými ovladači plnými kovových součástek a účtovat si za takový volant, joystick, pistoli a další specifické vymoženosti tisíce, když to jde udělat mnohem jednodušeji a prodávat za pakatel?“

Nintendo Labo vás nechá zavzpomínat na časy, které jste trávili vsedě na koberci a stavěli hrady z Lega, přetechnizovaná vozidla z Lego Technic nebo třeba obří, funkční stroje z Merkuru. I v tomto případě vám přijde krabice plná nesmyslných dílů, které s trochou píle a časové investice získají konkrétní tvary.

zdroj: Archiv

Jednotlivé kartonové díly jednoduše zpřehýbáte ve správných místech, zapasujete do sebe a voilà, máte funkční řídítka motorky. Jak funkční? Doprostřed řídítek umístíte samotnou konzoli, zatímco její ovladače zasunete dovnitř. Jejich gyroskopy se postarají o zbytek. Otáčením pravého řídítka přidáváte klasicky plyn, zatímco otáčením celé soustavy či pouhým nakláněním se do boku vybíráte zatáčky.

Na podobném principu funguje rybářský prut, kde vám vibrace HD Rumble oznámí chycenou rybu a vy pak musíte jako zběsilí navíjet vlasec a škubat celým prutem. Klávesy piana jsou zase snímány IR Motion kamerou v pravém joyconu, která předá informaci o stisknuté klávese konzoli a ta vydá odpovídající zvuk. Vibrace ovladačů můžete rovněž využít k pohonu auta na dálkové ovládání, které ovládáte dotykovým displejem Switche.

Nintendo Labo zdroj: tisková zpráva

Všechno včetně interaktivního baráčku a vlastních her je součástí jednoho balíčku Variety Kit, který by se měl již od 20. dubna začít prodávat za doporučenou cenu 70 dolarů. Vedle něj vyjde ještě druhá krabice Robot Kit za 80 dolarů, ve které sice nenajdete takovou nálož „zařízení“, zato si na záda nasadíte obří batoh a proměníte se v gigantického robota devastujícího město.

Nintendo Labo očividně necílí na hardcorové publikum, ale na děti. A tam vidím obrovský potenciál. Dokonce je v nabídce i sada s barevnými lepenkami, samolepkami a šablonou s abecedou za 10 dolarů. Děti se však klidně mohou pustit do vlastních kreací jen s fixkami, které na kartonu dobře drží.

Je to taková blbinka, ale svým způsobem mě fascinuje. Zvlášť všechny ty provázky a fakt, že to vůbec funguje. Vyzdvihovaný HD Rumble mě doteď nechával chladným, ale tady dostává úplně nový rozměr. A je jasné, že nezůstane jen u těchto dvou balení. Co bude dál? Pořádný volant? Puška? Nebo snad i kartonové VR?

Nejnovější články