Hurá za vznešenými elfy v The Elder Scrolls Online: Summerset
zdroj: tisková zpráva

Hurá za vznešenými elfy v The Elder Scrolls Online: Summerset

23. 3. 2018 12:50 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

The Elder Scrolls Online se zřejmě snaží přiblížit modle všech MMORPG World of Warcraft jak počtem hráčů, tak i množstvím datadisků. Po loňském Morrowindu totiž přichází Summerset, kde hráči zavítají na stejnojmenný ostrov, který byl domovem původních vznešených elfů. Nové příběhy, nové lokace, nové hrozby, ještě větší, než kdy dřív!

Summerset Isles se objevily už v roce 1994 v úplně prvním díle série The Elder Scrolls: Arena. Vzhledem k tomu, nakolik se od té doby vyvinuly technologické možnosti, bude jistě zábavné sledovat, zda některé lokace alespoň vzdáleně připomínají ty z původní hry. Kromě elfské domoviny se hráči podívají také na ostrov Artaeum, kde sídlí tajemný řád Psijic Order, ze kterého se později vyvinula gilda mágů.

Jinak bude Summerset opravdový datadisk, jak se na MMORPG sluší a patří. Kromě obří zóny v podobě souostroví dostanou postavy novou sadu Psijic kouzel a rozšíření craftingu s možností vyrábět si vlastní šperky. Ostrovy samozřejmě nebudou prázdná místa bez obsahu, další kapitola epického příběhu si z vašeho času ukousne přes 30 hodin a slibuje záživný obsah jak veteránům světa TESO, tak i nováčkům, pro které to bude první setkání.

zdroj: tisková zpráva

Děj naváže na DLC Orsinium a jako obvykle je v ohrožení celý Tamriel, i tentokrát kvůli daedrickému spiknutí. Povstání temných stínů kazí duše doposud čistých a nezkažených vznešených elfů, čemuž se snaží zabránit královna Ayrenn otevřením ostrova Summerset cizincům v podobě hráčů. Protože jedině oni mohou zlotřilému zkažení rasy a zničení světa zabránit, a tak dále, vždyť to znáte.

Datadisk nevyjde pouze v digitální verzi, obchody nabídnou i tu krabicovou, včetně sběratelské edice. Ta bude kromě herního obsahu v podobě mounta, zbroje, mazlíčka a artefaktu obsahovat i exkluzivní fyzické předměty. Třeba 25cm sošku daedrické princezny Mephaly, mapu ostrova Summerset, steelbook a tištěný deník špeha Razum-dar. Bonusy za předobjednávku zahrnují brnění, kapesního salamandra, mapu k pokladu a svitky se zkušenostmi.

The Elder Scrolls Online: Summerset vyjde na PC 21. května, příchod na PlayStation 4 a Xbox One je naplánován o dva týdny později, na 5. června. Sami vývojáři tvrdí, že vydání datadisku je skvělá příležitost pro nováčky, kdy začít s hraním, takže pokud vás myšlenka MMORPG víc zaměřeného na příběh než na neustálé raidování láká, koupi určitě zvažte.

Nejnovější články