Hybrid mezi Animal Crossing a Stardew Valley by rád získal peníze na vývoj přes Kickstarter
zdroj: tisková zpráva

Hybrid mezi Animal Crossing a Stardew Valley by rád získal peníze na vývoj přes Kickstarter

12. 9. 2017 15:01 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Heslem My Time at Portia je jednoznačně svoboda. Ostrovní země Portia je vám plně k dispozici se všemi svými sladkými plody i hluboko v podzemí skrytým nebezpečím. Ocitáte se ve světe po apokalypse, kde jste zdědili pozemek po svém předkovi. Je jen na vás, jakým způsobem se začleníte do zdejší mírumilovné komunity. My Time at Portia se zhlédla v mnoha hrách, ale nejvíce podobností naleznete s tituly Animal Crossing a Stardew Valley – otevřený svět, ve kterém se můžete oddávat prakticky libovolným praktikám. Tvůrci z Pathea Games ovšem potřebují po dvou letech vývoje finanční injekci ve výši 100 tisíc dolarů.

Určit podstatu hry není vůbec jednoduché, protože na rovnocenné úrovni zde stojí tajemný příběh světa po zániku, farmaření, výroba předmětů i RPG prvky. Stejně jako ve hrách, jimiž se My Time at Portia inspirovala, kácíte stromy, kutáte kovy, lovíte ryby, obděláváte pole, očesáváte sady, vaříte, upevňujete vztahy s místními a tak dále.

Lepší vztahy s místními vám zajistí například slevu u obchodníků nebo vám odemknou speciální úkoly. A když to s někým „přeženete“, dostanete se třeba i do manželství. Sňatkem svázaná osoba vám následně vypomůže obhospodařovat vaše stavení a dokonce si tím zpřístupníte další příběhovou linku.

zdroj: Archiv

Zatímco drancujete přírodní bohatství, obyvatelé přilehlého městečka si žijí vlastním životem. Dospělí chodí do práce, děti zase do školy. Čas od času se rozhodnou uspořádat slavnost na počest věcí dávno minulých a je opět jen na vás, zda se do místní komunity rozhodnete zapojit, nebo zda budete osamělým mrzoutem na okraji společnosti.

Zatímco na povrchu hraje Portia všemi barvami, prochází se po ní roztomilá zvířátka a lidé se mají bez výjimky rádi, pod jejím povrchem se ukrývá děsivé nebezpečí. Jakmile si vyrobíte pořádnou zbraň, vydáte se do podzemí za nepředstavitelnými poklady. Poklady, které nejsou bez dozoru.

My Time at Portia má po prvním dni na Kickstarteru vybranou desetinu požadované částky. Hru si můžete pořídit a podpořit tak vývojáře již od 20 dolarů, ale pokud připlatíte 5 dolarů, získáte přístup do uzavřené bety, která se spustí týden po ukončení kampaně. A pokud nechcete kupovat zajíce v pytli, stáhněte si 6-8 hodin dlouhé (!!!) demo ze Steamu.

Spuštění předběžného přístupu je naplánováno na leden příštího roku, vydání dokončené hry na srpen jen na PC, zatímco PlayStation 4 by měl následovat na podzim. Pokud se vybere dost peněz, můžete se těšit i na podporu Xbox One a Nintendo Switch.

Nejnovější články