Immortal Redneck je úsměvná střílečka ze starověkého Egypta
zdroj: tisková zpráva

Immortal Redneck je úsměvná střílečka ze starověkého Egypta

30. 1. 2017 11:37 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Střílečka Immortal Redneck nemá v něčem příliš daleko s Serious Samovi. Používá humor, podíváte se v něm do Egypta a kosíte egyptskou mytologií inspirovaná monstra. Nicméně, tam už asi podobnost končí. Španělské studio CremaGames totiž do Immortal Redneck vecpalo i RPG a rouge-like prvky, které, pokud vám nevadí silně karikovaná vizuální stránka, dělají ze hry zajímavý koncept. Navíc tu mezi zbraněmi najdete bramboromet nebo ankhpal.

Oním titulním buranem jste vy, typický turista, který je schopný v kocovině pozvracet pyramidy a ještě nadávat, kdo mu postavil do cesty ty kvádry. Shodou nešťastných okolností se ocitnete v pravěkém Egyptě a obvazy, které máte všude, naznačují, že vás někdo mumifikoval. Alespoň, že vám zbyla vaše spolehlivá kšiltovka, jíž si narazíte na zafačovanou hlavu a můžete vyrazit rozstřílet všechno, co vám vleze do cesty.

Na vaší cestě za možným odmumifikováním stojí tři pyramidy, z nichž každá má odlišné prostředí a především, při každé vaší smrti se interiér přestaví. Rogue prvky tím ovšem končí, i po smrti vám zbyde zlato, které můžete použít na kupování a vylepšování schopností, kterých je tu nepřeberně. Od možnosti každou ranou otrávit nepřítele, přes vydělávání zlata s každým kritickým zásahem, až po sokola, který napadne nejbližšího nepřítele.

zdroj: Archiv

Navíc budete mít k dispozici devět odlišných tříd, které mají rozdílné další vlastnosti a především víc než padesátku zbraní, od mečů, přes luky, rotační kulomety, až magické kousky. Popravdě řečeno, Immortal Redneck zní jako hodně velká směska všeho, co španělským tvůrcům přišlo pod ruku a zcela klíčové pro úspěch hry bude, aby byla akce plynulá a ovládání přesné. Prapodivné vizuální zpracování jde překousnout, ale při poskakování po plošinkách a odrážení se od stěn každé klopýtnutí naštve.

Momentálně se Immortal Redneck uchází o vaše hlasy na Steam Greenlight, přičemž CremaGames plánují hru na jaře vydat na PC, PS4 a Xbox One. 

Nejnovější články