Incká mytologie ožije v akčním RPG Aluna: Sentinel of the Shards
zdroj: tisková zpráva

Incká mytologie ožije v akčním RPG Aluna: Sentinel of the Shards

13. 9. 2019 7:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Herečka Paula Garcés, kterou jste mohli zahlédnout například ve filmové sérii Zahulíme, uvidíme, dala vzniknout komiksové postavě Aluna. Chtěla totiž dát světu hrdinku, která tu ještě nebyla – Hispánku. Komiks a jeho videoherní adaptace se točí okolo španělské kolonizace Jižní Ameriky v 16. století a zobrazují pro našince nezvyklou kulturu starých Inků.

Aluna je dcerou španělského dobyvatele a jihoamerické bohyně Pačamama, což ale po většinu svého života nevěděla. Byla totiž vychována ve Španělsku, odkud utekla za novým životem do Nového světa. Až tam zjistila, že právě Jižní Amerika je jejím skutečným domovem. Jejím hnacím motorem je touha najít amulet, který jí odkázala její matka, a naplnit tak svůj osud.

Pro hráče to znamená vyrazit do hustých džunglí a porvat se v nich se skutečnými zvířaty a bájnými bytostmi z incké mytologie. Sami tvůrci přirovnávají Alunu k Diablu po herní stránce a ke God of War po stránce zpracování mytologie.

zdroj: Archiv

To jsou jistě skvělé předobrazy, které ale není snadné napodobit. Tvůrcům proto pomáhají spisovatelé Ryan Galletta, Dooma Wendschuch a Corey May, kteří se ve svých portfoliích pyšní tituly z herních sérií Assassin’s Creed, Prince of Persia a Batman: Arkham Origins.

O hře jako takové se toho moc nedozvídáme a ani trailer není nejvýřečnější, za což poděkujte vzdálenému datu vydání. S Alunou se počítá v příštím roce na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a Switchi.

Nejnovější články