IndieRoyale: královské slevy až na krev
zdroj: tisková zpráva

IndieRoyale: královské slevy až na krev

7. 11. 2011 11:33 | Novinky | autor: Marek Král |

Pohráváme-li si s myšlenkou, že by nás nezávislé tituly měly svým obsahem i formou spasit před velkými videohrami, pak je obchodní model nezávislých tvůrců nějaký divný: všechno je strašně levné, a aby toho nebylo málo, objevují se na internetu v pravidelných intervalech zvýhodněné balíčky několika her dohromady, kdy nás po rozpočítání přijde jeden kus na nula nula nic.

Nechápejte mě špatně: nezávislým tvůrcům přeji jedině štěstí a slaví-li s levnými balíky finanční úspěch, pak je vše v naprostém pořádku. Poslední dobou se mi akorát zdá, že je těch slevových balíčků nějak moc a mocná úlitba jakoby finančně nezajištěným jedincům skoro až značí ztrátu zdravého rozumu. Pochopitelně, že je to pro kupující velmi přitažlivé a také spousta zapadlých titulů tím vejde ve známost a prodá se. Ale za jakou cenu?

IndieRoyale je další model levného digitálního prodeje nezávislých kousků. Byl navržen chytrými hlavami z IndieGames a Desury (spolupráce se Steamem je rovněž jasná) a jeho princip spočívá v tom, že každý druhý týden vyjde balík několika her, které si můžeme za danou minimální částku pořídit.

Model nákupu u IndieRoyale je však v jistém ohledu jiný než třeba u Humble Indie Bundle a hodně se podobá třeba tomu burzovnímu: kdo dřív skoupí, levně skoupí – za každý prodaný balík se totiž nákupní cena automaticky přepočítá a navýší. Užitím selského rozumu nám vyplyne, že když nakoupíme okamžitě hned v první den nabídky, vyjde nás to levněji než v den, kdy nabídka končí. Trvání jednotlivých nabídek vychází na dobu pěti dnů.

Kdo není skoupý na peníze, ten samozřejmě může přehodit minimální nákupní hranici, a podpořit tak vývojáře, jak nejštědřeji chce a může. A měl by, protože tituly, jaké se blýskly v prvním rozjezdovém balíku, se nepochybně blýsknou i v tom druhém; nikoli ty samé, ale minimálně stejně dobré.

V prvním balíku se prodávaly: A.R.E.S. Extinction Agenda, Gemini Rue, Sanctum a Nimbus, kterých se prodalo na 37 558 kusů, třeba i za cenu dvou dolarů. Pokud si právě rvete vlasy, že vám o téhle akci nikdo neřekl (v Bleskovkách jsme vás na to ale upozorňovali! :), posbírejte si je a nalepte zpátky na hlavu – do budoucna se totiž budou objevovat balíky s hrami, které vám v minulosti utekly. Takže se nebojte, jenom hlavně sledujte stránky IndieRoyale – 10. listopadu 2011 to vypukne podruhé!

Nejnovější články