Installation 01 je fanouškovský pokus o Halo hru pro PC
zdroj: tisková zpráva

Installation 01 je fanouškovský pokus o Halo hru pro PC

26. 11. 2015 13:35 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Ultimátní Halo zážitek i pro hráče na Windows, Macu a Linuxu chce nabídnout fanouškovský projekt Installation 01. Komunita nadšených tvůrců projektu si půjčuje různé volně dostupné materiály z původní trilogie a v rámci relativně benevolentní licence plánuje na počítačích vydat zdarma samostatně hratelný titul, který nabídne klasický arénový multiplayer a údajně i kampaň. Plány tedy tvůrci nemají skromné a upřímně, o jejich projektu píšeme spíše jako o zajímavosti. Vývoj je totiž na samotném začátku, a protože jde o projekt fanouškovský, kde velkou roli hraje nadšení, co časem snadno opadá, není moc pravděpodobné, že hotová verze Installation 01 někdy vyjde. Ale co kdyby...

Zatím ale tvůrci berou projekt smrtelně vážně a nadšení jim zjevně nechybí. Jako první chtějí vydat multiplayer, kterým by měl nabídnout hratelnost a atmosféru na pomezí druhého a třetího dílu. Má jít o návrat ke klasickému boji ve větších či menších arénách, ale vedle klasických kompetitivních režimů (DM, TDM, CTF, KotH) slibují tvůrci i příběhovou kampaň, která prý nijak nenaruší kánon hry.

K vydání prvního veřejného buildu hry by mělo dojít snad za 8 - 10 měsíců. Autoři do té doby každopádně nepohrdnou jakoukoli pomocí - zájem je jak o 3D a 2D grafiky, tak i o programátory. Spojit se s týmem či pouze vyzvědět jakékoli další informace lze například přes Facebook. Vlastní webovou stránku tým ještě nemá, usilovně na ní však prý pracují. No a to, co vidíte níže, je ukázka z testovací verze. Takhle by hra opravdu ve finále vypadat neměla. Jestli teda nějaké finále bude... držíme tvůrcům pěsti.

Nejnovější články