Integrovat se, nebo zůstat věrný tradicím? Four Horsemen pokládá složité otázky
zdroj: tisková zpráva

Integrovat se, nebo zůstat věrný tradicím? Four Horsemen pokládá složité otázky

8. 10. 2017 13:31 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Od hry jménem Four Horsemen bych čekal epicky apokalyptickou tematiku ve stylu série Darksiders, ale to bych byl tedy opravdu hodně vedle. Studio Nuclear Fishin‘ Software totiž pod tenhle název skrylo kombinaci vizuální novely a simulátoru života, v níž se ujmete role náctiletého přistěhovalce do cizí země. To před vás staví fascinující volbu: budete se držet svých vlastních tradic a odmítnete zapadnout, nebo se radši pokusíte integrovat, jak nejlépe to půjde, a vykašlete se na vlastní původ?

To pochopitelně nejsou jediné dvě potenciální cesty. Hra nabídne mnoho různých konců – v některých z nich dokonce můžete rozpoutat revoluci, najít lásku atd. Všechno je komplikováno skutečností, že tu na vás čeká hned 12 různých národů, kam se můžete přistěhovat. Všude platí jiné normy chování, používají se jiné řečové manýry a to, co vám prošlo minule, vás tentokrát může potopit pod hladinu.

Čtyři hlavní hrdinové spolu žijí v bunkru z druhé světové války, který si lze během hry postupně ozdobit a vylepšit, což bude mít vliv i na příběh. Když na strop namontujete disko kouli, můžete tam pak uspořádat pořádnou pařbu, díky níž si vás oblíbí vaši spolužáci… Nebo vás některý z nich v nestřeženém okamžiku okrade, to prostě nikdy nevíte.

zdroj: Archiv

Musíte se rozhodnout, čemu věnujete čas. Chcete radši stabilně otročit v mizerně placené práci, nebo začnete prolézat smetiště v touze najít mezi odpadky něco vzácného? Nebo se snad dáte na cestu zločinu? Ačkoli je mnohem pravděpodobnější, že své večery strávíte chatováním na místní verzi Facebooku, taky se vám může stát, že na vás někdo v temné uličce vytáhne nůž. A je velká otázka, jestli si dovolíte ozbrojenou konfrontaci, protože boj tu prý není žádná fantazie, nýbrž realistická hrozba.

Vlastně je trochu škoda, že o takhle zajímavé hře píšeme až teď, když vyšla už 15. dubna, a stejně tak nám unikl její úspěšný Kickstarter. To ale neznamená, že by snad už nebyla relevantní. Právě naopak – na právě probíhajícím festivalu nezávislých her IndieCade byla nominována do finálové selekce. Pakliže vás zaujala, můžete si ji pořídit na Steamu nebo Itch.io za cenu 15 eur, respektive dolarů.

Nejnovější články