Izometrický Megamagic sází na vzpomínky dětí z 80. a 90. let
zdroj: tisková zpráva

Izometrický Megamagic sází na vzpomínky dětí z 80. a 90. let

3. 6. 2015 19:17 | Novinky | autor: Adam Homola |

Představte si svět, ve kterém mají všichni magické schopnosti, po Zemi běhají monstra a zároveň se ale všechno do určité míry zaseklo v osmdesátkách a devadesátkách. S takovou premisou pracuje Megamagic: Wizards of the Neon Age, novinka od studia BeautiFun. Na Megamagic budete koukat z izometrického pohledu a užijete si jak trochu pokémonování, tak hlavně objevování světa a samozřejmě akci.

Hlavními postavami Megamagic: Wizards of the Neon Age jsou dva bratři, Phoban a Deimon. Ti mají kouzelné schopnosti a zdědili také dva mocné artefakty - knížku a kouzelnickou hůl. Důležitější ale je, že Phoban má s sebou svého věrného kamaráda Fuma, jakousi blíže nespecifikovanou potvůrku složenou z kouře. Na tom by v rámci světa Megamagic nebylo ještě nic zvláštního.

Problém je, že Fum není jen kamarádem Phobana. On je zároveň jednou z klíčových ingrediencí pro nejmocnější kouzlo na světě, tudíž mu jdou všichni po krku. Váš úkol je jasný: ochránit Fuma a s ním zároveň i celý svět. K tomu vám budou dopomáhat právě zmíněná kouzla, ale také možnost vyvolávat různá stvoření. A tím nemají tvůrci na mysli jen tak nějaké klasické potvory známé z RPGček.

zdroj: Archiv

V Megamagic totiž můžete vyvolat naprosto libovolné stvoření, pokud jste se s ním už ve hře předtím potkali. Začínat tedy s plejádou monster určitě nebudete, ale na konci vám jsou k dispozici všichni, se kterými jste se na svých toulkách střetli. A mělo by jich být až až. Vývojáři si zatím nechávají konkrétní čísla pro sebe, ale slibují, že svět Megamagicu je obrovský a rozhodně není prázdný.

Soubojový systém by měl přitom stát nikoliv na RPG, ale RTS mechanikách, ať už to v kontextu maličké party znamená cokoliv. To napoví až hra samotná, která zatím datum vydání stanoveno nemá. Pokud jste ale coby dítě zažili osmdesátá či alespoň devadesátá léta, měli byste se v Megamagic: Wizards of the Neon Age doslova najít. Alespoň takový je záměr tvůrců a z prvních záběrů z přiloženého teaseru hře jisté nostalgické kouzlo upřít nejde.

Nejnovější články