Jak to dopadne, když Half-Life proženete překladačem? Vyzkoušejte Half-Life: Google Translate Edition
zdroj: ModDb

Jak to dopadne, když Half-Life proženete překladačem? Vyzkoušejte Half-Life: Google Translate Edition

4. 2. 2020 13:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Lenost je odporná vlastnost. Obzvlášť v případě, když jako fanoušek překládáte hru z angličtiny do češtiny a používáte k přeložení bloku textu Google. Dnes už se taková praktika snad tolik nevidí a některé fanouškovské překlady dosahují kvalit profesionálních studií. Ale co kdybyste Google Translate použili k vytvoření humorné parodie, jako to dělá modifikace Half-Life: Google Translate Edition?

V případě potrhlého projektu Half-Life: Google Translate Edition vlastně nejde o překlad z jednoho jazyka do jiného. Drew Nyquist jednoduše nechal přeložit všechny texty hry Half-Life včetně těch na texturách a v rozhovorech postupně do několika jazyků, než se s překladem vrátil zpátky k angličtině.

Tímto způsobem došlo ke zkomolení původního anglického slova na jiné anglické slovo, které Nyquist zakomponoval do hry. Tedy zaměnil texty, překreslil textury a předaboval dialogy. Po nainstalování modu z ModDB se jako první setkáte s pozměněným menu hry. V nastavení označeném jako „buď vybíravý“ můžete přiřadit libovolné klávesu akci „protest“ a „menší protest“, zavítat na kartu „zámek“ a „já rozumím“.

Half-Life: Google Translate Edition zdroj: ModDb

Dialogy rovněž nedávají žádný smysl, když vám člen ochranky řekne: „Měli potíže ve zkušební místnosti, ale vypadá to, že si dám sprchu.“ Ale možná tou vůbec největší záhadou je, jak došlo k přejmenování Gordona na Cicera.

Pokud se chcete pobavit nad tím, jak Google několikanásobným překladem zkomolí důvěrně známá slova, stáhněte si mod Half-Life: Google Translate Edition zde. Všechny hry ze série Half-Life jsou navíc až do vydání Half-Life: Alyx zdarma.

Half-Life: Google Translate Edition zdroj: ModDb

Nejnovější články